دوره 35، شماره 12 - ( اسفند 1403 )                   جلد 35 شماره 12 صفحات 993-985 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 68704
Ethics code: IR.TBZMED.REC.1401.086

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodaie L, Jafarzadeh H, Ranjbari F, Soltani S. ANTICHOLINESTERASE INHIBITORY ACTIVITY OF ESSENTIAL OIL AND EXTRACTS FROM AERIAL PARTS OF MELILOTUS OFFICINALIS. Studies in Medical Sciences 2025; 35 (12) :985-993
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-6395-fa.html
خدائی لاله، جعفرزاده حلما، رنجبری فریده، سلطانی سمیه. بررسی اثر مهارکنندگی آنزیم استیل‌کولین استرازی اسانس و عصاره‌های حاصل از اندام هوایی یونجه زرد. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1403; 35 (12) :985-993

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-6395-fa.html


دپارتمان فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران (نویسنده مسئول) ، khodaiel@gmail.com
چکیده:   (425 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: گیاهان دارویی الهام‌بخش مطالعات جدید برای رفع علائم بیماری آلزایمر هستند. در منابع طب سنتی ایرانی، گیاه یونجه زرد برای بهبود علائم نسیان یا فراموشی آورده شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مهارکنندگی آنزیم استیل کولین استراز اسانس و عصاره‌های حاصل از یونجه زرد به روش المن است.

مواد و روش کار: سرشاخه‌های گل‌دار یونجه زرد به روش تقطیر با بخارآب اسانس گیری شده و ترکیبات اسانس با کمک دستگاه GC-MS شناسایی و تعیین مقدار گردیده و توسط دو سیستم حلال به روش سوکسله عصاره گیری شد. عصاره‌ها با استفاده از آون و خشکاندن انجمادی دهیدراته شدند. اثر مهارکنندگی آنزیمی اسانس و عصاره‌های مختلف توسط روش المن موردسنجش قرار گرفت.

یافته‌ها: بررسی ترکیبات اسانس یونجه زرد منجر به شناسایی 18 ترکیب شد که به ترتیب هگزیل بوتیرات (18/8)، استیک اسید اکتیل استر (73/7)، فیتول (54/5)، اکتیل بوتیرات (95/3)، و هگزاهیدروفارنسیل استون (76/3) بیشترین درصد ترکیبات را به خود اختصاص دادند. نتایج روش المن نشان داد که اسانس فاقد اثر مهاری آنزیم بوده و بیشترین اثر مهاری توسط عصاره اتانولی فریزدراید (48/2±9/70درصد) است. عصاره فریز دراید اتانول اثر مهاری قوی‌تری نسبت به عصاره خشک‌شده با آون نشان داد. بررسی فیتوشیمیایی اولیه بر روی عصاره اتانولی نشان داد که به‌احتمال‌قوی ترکیبات فنولیک و کومارین‌ها مسوول ایجاد اثر مهارکنندگی آنزیمی هستند.

بحث و نتیجه‌گیری: خشک‌کردن انجمادی یک روش مناسب برای خشکاندن عصاره اتانولی حاصل از گیاه یونجه زرد است زیرا می‌تواند منجر به حفظ کومارین‌ها و ترکیبات فنولیک عصاره گردد. همچنین نتایج نشان دادند که عصاره اتانولی فریزدراید یونجه زرد دارای قوی‌ترین اثر مهارکنندگی آنزیم استیل کولین استراز بوده و می‌تواند دارای پتانسیل و ارزش دارویی باشد.

متن کامل [PDF 611 kb]   (36 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: داروسازی

فهرست منابع
1. Mehta M, Adem A, Sabbagh M. New Acetylcholinesterase Inhibitors for Alzheimer's Disease. Int J Alzheimers Dis 2012;(1):728983. [DOI:10.1155/2012/728983] [PMID] []
2. Gharbali A, Golestani R, Nazarbaghi S. Difrentiational discrimination of Alzheimer patients from normal aging by computerize analysis of brain NMR. Stud Med Sci 2024;35(2):136-44. [DOI:10.61186/umj.35.2.136]
3. Tavakoli Z, Taheri M, Roghani M. The effect of diosgenin on cognitive deficits and oxidative stress induced by lipopolisacchride in rats. Stud Med Sci 2024;35(7):604-20. [DOI:10.61186/umj.35.7.604]
4. Mojarrad A, Sadri Damirchi E, Sheykholeslami A, Rezaeisharif A, Abbasi V. Brain stimulation and cognitive rehabilitation: a dual approach to manage aggretion and nocturnal behavior in patients with mild alzheimer's disaese. Stud Med Sci 2024;35(4):326-36. [DOI:10.61186/umj.35.4.326]
5. Birks JS, Harvey RJ. Donepezil for dementia due to Alzheimer's disease. Cochrane Database Syst Rev 2018;6:1-235. [DOI:10.1002/14651858.CD001190.pub3] [PMID]
6. Taqui R, Debnath M, Ahmed S, Gosh A. Advances on plant extracts and phytocompounds with acetylcholinesterase inhibition activity for possible treatment of Alzheimer's disease. Phytomed Plus 2022;2(1):100184. [DOI:10.1016/j.phyplu.2021.100184]
7. Iranshahy M, Javadi B. Diet therapy for the treatment of Alzheimer's disease in view of traditional Persian Medicine: A review. Iran J Basic Med Sci 2019;22(10):1102-17. [PMID: 31998450] [PMCID: PMC6885391]
8. Borhani G, Mazandarani M, Abbaspour H. Antioxidant, Antibacterial Activity, Ethnopharmacology, Phytochemical in Different Extracts of Melilotus officinalis L. as an Anti-infection and Anti-diabetic in Traditional Uses of Two Northern Provinces From Iran. Crescent J Med Biol Sci 2024;11(2):83-91. [DOI:10.34172/cjmb.2024.3012]
9. Nwankwo CS, Okpomor EO, Dibagar N, Wodeski M, Zweirz W. Recent developments in the hybridization of the freeze-drying technique in food dehydration: A review on chemical and sensory qualities. Foods 2023;12(18):3437. [DOI:10.3390/foods12183437] [PMID] []
10. Torres CD, Díaz-Maroto MC, Hermosín-Gutiérrez I, Pérez-Coello MS. Effect of freeze-drying and oven-drying on volatiles and phenolics composition of grape skin. Anal Chim Acta 2010;660(1-2):177-82. [DOI:10.1016/j.aca.2009.10.005] [PMID]
11. Kovač-Bešović EE, Durić K. Thin layer chromatography-application in qualitative analysis on presence of coumarins and flavonoids in plant material. Bosn J Basic Med Sci 2003;3(3):19-26. [DOI:10.17305/bjbms.2003.3523] [PMID]
12. Ellman GL. A new and rapid colorimetric determination of acetylcholinesterase activity. Biochem Pharmacol 1961;7(2):88-95. [DOI:10.1016/0006-2952(61)90145-9] [PMID]
13. Mukherjee PK, Kumar V, Mal M, Houghton PJ. Acetylcholinesterase inhibitors from plants. Phytomedicine 2007;14(4):289-300. [DOI:10.1016/j.phymed.2007.02.002] [PMID]
14. Sowa-Borowiec P. Sweet Clover (Melilotus spp.) as a Source of Biologically Active Compounds. Molecules 2025;30(3):526. [DOI:10.3390/molecules30030526] [PMID] []
15. Al-Snafi AE. Chemical constituents and pharmacological effects of Melilotus Officinalis-A review. IOSR J Pharm 2020;10(1):26-36. [DOI:10.22159/ijcpr.2019v11i6.36338]
16. De Sá Filho JCF, Nizio DAC, Oliveira AMS, Alves MF. Geographic location and seasonality affect the chemical composition of essential oils of Lippia alba accessions. Ind Crops Prod 2022;188:115602. [DOI:10.1016/j.indcrop.2022.115602]
17. Borhani G, Mazandarani M, Abbaspour H. Antioxidant, Antibacterial Activity, Ethnopharmacology, Phytochemical in Different Extracts of Melilotus officinalis L. as an Anti-infection and Anti-diabetic in Traditional Uses of Two Northern Provinces From Iran. Crescent J Med Biol Sci 2024;11(2):83-91. [DOI:10.34172/cjmb.2024.3012]
18. Park HJ, Lee Y, Eun JB. Physicochemical characteristics of kimchi powder manufactured by hot air drying and freeze drying. Biocatal Agric Biotechnol 2016;5:193-8. [DOI:10.1016/j.bcab.2016.02.002]
19. Zorić Z, Verica DU, Sandra P. Kinetics of the degradation of anthocyanins, phenolic acids and flavonols during heat treatments of freeze-dried sour cherry Marasca paste. Food Technol Biotechnol 2014;52(1):101-8. [google scholar]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb