دوره 33، شماره 2 - ( اردیبهشت 1401 )                   جلد 33 شماره 2 صفحات 151-140 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.RAZI.REC.1400.006

Chharmahali L, Gandomi F, Yalfani A, Fazaeli A. COMPARISON OF KNEE FLEXION CONTRACTURE, FUNCTION, QUALITY OF LIFE AND PERFORMANCE IN KNEE OSTEOARTHRITIS PATIENTS WITH AND WITHOUT KNEE INSTABILITY. Studies in Medical Sciences 2022; 33 (2) :140-151
چهارمحالی لیانا، گندمی فرزانه، یلفانی علی، فضایلی علیرضا. مقایسه وضعیت فلکشن انقباضی زانو، عملکرد، کیفیت زندگی و تعادل در زنان سالمند مبتلا به استئوآرتریت با و بدون خالی کردن زانو. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1401; 33 (2) :140-151

گروه حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی،کرمانشاه، ایران (نویسنده مسئول) ، gandomi777@gmail.com
پیش‌زمینه و هدف: ناپایداری زانوی بیماران مبتلا به استئوآرتریت، یک مشکل ناتوان‌کننده‌ی رایج بوده که ممکن است علل و عوارض متعددی داشته باشد. محققین در این مطالعه به بررسی عملکرد، کیفیت زندگی، فلکشن انقباضی زانو و تعادل در بیماران مبتلا به استئوآرتریت و ارتباط آن با ناپایداری مفصل زانو پرداخته­اند.
مواد و روش‌ کار: در این مطالعه مورد-شاهد، دوسویه کور، 60 زن مبتلا به استئوآرتریت زانو شرکت نمودند و بر اساس نمرات شاخص ناپایداری زانو در دو گروه 30 نفره استئوآرتریت با (میانگین سن: 80/52) و بدون ناپایداری زانو (میانگین سن: 43/54) تخصیص یافتند. متغیر درد با مقیاس آنالوگ بصری، فلکشن انقباضی زانو با گونیامتر یونیورسال، عملکرد با WOMAC و عملکرد فیزیکی بیماران با تست‏های بلند شو و برو و بالا و پایین رفتن از پله، کیفیت زندگی با پرسشنامه SF36 و تعادل با آزمون  Single leg liftارزیابی شد. داده­ها با نرم­افزار SPSS نسخه 22و آزمون t-test نمونه مستقل در سطح معناداری 05/0 تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین نمرات فلکشن انقباضی بین دو گروه با و بدون ناپایداری زانو تفاوت معناداری داشت (پای راست 0001/0=P، پای چپ: 001/0=P). همچنین میانگین نمرات شدت درد، WOMAC، عملکرد فیزیکی، کیفیت زندگی و تعادل تک­پا بین دو گروه تفاوت معناداری داشت (در همه متغیرها 0001/0=P). در خصوص زمان بالا و پایین رفتن از پله، زمان بالا رفتن بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (057/0=P)، گرچه در مورد زمان پایین آمدن تفاوت بین آن‌ها معنادار بود (0001/0=P).
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این مطالعه مشخص شد که بین دو گروه بیمار با و بدون ناپایداری زانو در فاکتورهای درد، عملکرد، فلکشن انقباضی، کیفیت زندگی و تعادل تک­پایی تفاوت معناداری وجود داشته که توجه به علل وقوع و اثرات جانبی این مشکل را پرواضح می­کند.
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: روماتولوژی