دوره 31، شماره 2 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 31 شماره 2 صفحات 75-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghavizadeh Yazdi M E, Housaindokht M R, Sadeghnia H R, Esmaeilzadeh Bahabadi S, Amiri M S, Darroudi M. Assessment of phytochemical components and antioxidant activity of Rheum turkestanicum Janisch. Stud Med Sci. 2020; 31 (2) :75-81
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4660-fa.html
تقوی زاده یزدی محمداحسان، خارا جلیل، حسیندخت محمدرضا، صادق نیا حمیدرضا، اسماعیلی زاده بهابادی صدیقه، امیری محمدصادق و همکاران.. سنجش و ارزیابی ترکیبات فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه Rheum turkestanicum Janisch. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1399; 31 (2) :75-81

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4660-fa.html


گروه علوم و فنون نوین ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد ، ایران (نویسنده مسئول) ، majiddarroudi@gmail.com
چکیده:   (691 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: گیاهان به علت خواص احیا کنندگی و شیمیایی آنها در متابولیت های ثانویه مانند فنل ها، فلاونوئیدها و دیگر ترکیبات زیستی فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی را دارا می باشند.Rheum turkestanicumJanisch  گیاهی از خانواده Polygonaceae است که در استان خراسان به طور گسترده ای برای دیابت استفاده می شود. در این پروژه که بخشی از یک طرح ملی است، میزان سطوح نسبی فعالیت آنتی اکسیدان، فنل تام، فلاونوئید تام، آنتوسیانین تام و محتوای قندهای محلول و غیر محلول درRheum turkestanicum اندازه گیری شده است.
مواد و روش‌ کار: بخشی از شاخه هایRheum turkestanicum از منطقه درگز واقع در شمال شرق ایران جمع آوری و سپس در دمای اتاق خشک شدند. بخش هوایی گیاه سپس توسط آسیاب به حالت پودر درآمد و پنج گرم از پودر گیاهی با 300 میلی لیتر آب دیونیزه ترکیب و مخلوط حاصل پس از 24 ساعت و با استفاده از کاغذ صافی واتمن شماره یک صاف گردید. تعیین مقادیر فنول تام، فلاونوئید تام، آنتوسیانین، قندهای محلول و ویژگی آنتی اکسیدانی عصاره آبی به ترتیب از طریق روشهای استاندارد فولین شیکالتو، رنگ سنجی کلرید آلومینیوم، واگنر، فنول اسید سولفوریک، DPPH و با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتری انجام شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از این پروژه نشان داد مقدار اسیدهای فنلی و فلاونوئید کل موجود در گیاه Rheum turkestanicum  به ترتیب با 123.8 و 116 میلی گرم/گرم وزن خشک در مقایسه با سایر ترکیبات زیستی در بالاترین سطح قرار داشت. همچنین ویژگی آنتی اکسیدانی عصاره گیاه 6.42 میلی گرم/گرم وزن خشک اسید آسکوربیک محاسبه شد.
بحث و نتیجه‌گیری: این واقعیت نشان می دهد که اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها نقش اصلی را در خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد دیابتی در گیاه Rheum turkestanicum دارند. همچنین نتایج طرح نشان میدهد گیاه Rheum turkestanicum به خاطر دارا بودن مقادیر بسیار بالای متابولیت های ثانویه نظیر فنل ها و فلاونوئیدها میتواند به عنوان منبع مهم آنتی اکسیدان ها در صنایع غذایی و دارویی به کار رود.
 
متن کامل [PDF 270 kb]   (238 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb