دوره 27، شماره 4 - ( ماهنامه تیر 1395 )                   جلد 27 شماره 4 صفحات 351-345 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahabadi S, Khadem-Ansari M, Kheradmand F, Samadpour Maghsoudloo M. EVALUATION OF SERUM LEVEL OF ALPHA-1 ANTITRYPSIN BY CAPILLARY ZONE ELECTROPHORESIS IN PATIENTS WITH MULTIPLE MYELOMA STAGE I. Studies in Medical Sciences 2016; 27 (4) :345-351
مه آبادی سونیا، خادم انصاری محمدحسن، خردمند فاطمه، صمدپورمقصودلو محمد. بررسی سطح سرمی پروتئین آلفا-1-آنتی تریپسین با روش زون کاپیلاری الکتروفورز در بیماران مبتلا به سرطان مولتیپل میلوما در مرحله‌‌ی یک بیماری. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1395; 27 (4) :345-351

دانشکده پزشکی گروه بیوشیمی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، mhansari1@hotmail.com

پیش‌زمینه و هدف: پروتئین‌‌های فاز حاد در نتیجه‌‌ی شرایط التهابی و برخی از تروماها و بدخیمی‌‌ها عمدتاً توسط کبد و ماکروفاژها سنتز می‌‌شوند. افزایش سطح سرمی این پروتئین‌‌ها در بسیاری از سرطان‌‌ها و سرطان مولتیپل میلوما گزارش شده است و به‌عنوان شاخص مهم در پیش‌آگهی این بدخیمی‌‌ها شناخته شده‌اند. با توجه به اهمیت موضوع، سطح سرمی آلفا-1-آنتی تریپسین در بیماران مبتلا به سرطان مولتیپل میلوما در مرحله‌‌ی یک بیماری موردمطالعه قرار گرفت.

مواد و روش‌ کار: سطح سرمی پروتئین فاز حاد آلفا-1-آنتی تریپسین در بیماران مبتلا به سرطان مولتیپل میلوما به تعداد 30 نفر در مرحله‌‌ی یک و همچنین 30 نفر به‌عنوان گروه کنترل مطالعه گردید. میانگین سنین بیماران 69 سال بوده و اندازه‌گیری آلفا-1-آنتی تریپسین با استفاده از الکتروفورز Capillary zone و بر اساس متد پیشرفته high resolution (HR) و سطح پروتئین توتال توسط روش بیوره انجام شد و درنهایت داده‌‌ها توسط برنامه‌‌ی SPSS آنالیز شدند.

یافته‌ها: مقادیر به‌دست‌آمده از نتایج آزمایش‌ها و محاسبات آماری در دو گروه کنترل و بیمار نشان داد که سطح سرمی پروتئین آلفا-1-آنتی تریپسین در مرحله‌‌ی یک بیماری (21/0±37/0) نسبت به گروه کنترل (16/0±82/0) کاهش داشته است که این کاهش ازلحاظ آماری معنی‌دار است (0001/0=P).

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه‌‌ی حاضر کاهش سطح سرمی پروتئین آلفا-1-آنتی تریپسین را در بیماران مبتلا به تیپ یک مولتیپل میلوما در مقایسه با گروه کنترل نشان می‌دهند که مغایر با مطالعات انجام‌شده در این زمینه می‌‌باشد. ممکن است این پروتئین در آینده به‌عنوان مارکر اختصاصی تشخیص و پیش‌آگهی در مرحله‌‌ی یک بیماری باشد. بااین‌حال مطالعات بیشتری در این زمینه جهت حصول نتایج دقیق‌تر موردنیاز است.

متن کامل [PDF 539 kb]   (1904 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: بیوشیمی