دوره 26، شماره 10 - ( ماهنامه _دی 1394 )                   جلد 26 شماره 10 صفحات 843-836 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghahremani M, Mazloomi E, Shahabi Rabori V, Hosseini Jazani N. SEROPREVALENCE OF MYCOPLASMA PNEUMONIAE INFECTION IN PATIENTS WITH ACUTE CORONARY SYNDROME. Studies in Medical Sciences 2016; 26 (10) :836-843
قهرمانی مریم، مظلومی ابراهیم، شهابی رابری ونوس، حسینی جزنی نیما. میزان شیوع سرمی عفونت با مایکوپلاسما پنومونیه در بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1394; 26 (10) :836-843

مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی، استاد میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، n_jazani@yahoo.com

چکیده

پیش‌زمینه و هدف: عوامل متعددی زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی می‌باشند، با توجه به نقش احتمالی مایکوپلاسما پنومونیه در ابتلا به این بیماری‌ها، شیوع سرمی آنتی‌بادی علیه مایکوپلاسماپنومونیه در بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونریدر شهرستان ارومیه بررسی شد.

مواد و روش‌ کار: در این مطالعه توصیفی از نوع Case-Control، نمونه سرم 40 بیمار مبتلا به سندرم حاد کرونری و 44 بیمار بستری در بخش چشم )گروه شاهد( جمع‌آوری شد. سطح سرمی تریگلیسیرید، کلسترول، قند خون ناشتا و آنتی‌بادی‌های اختصاصی IgG و IgM  علیه مایکوپلاسماپنومونیه اندازه‌گیری شده و نتایج به‌دست‌آمده با آزمون کای اسکوئر مورد آنالیز قرار گرفت.

یافته‌ها: بین میانگین توزیع سنی، جنسی، سابقه مصرف سیگار، سطح قند خون، سطح کلسترول، تری گلیسیرید و سطح آنتی‌بادی IgG و IgM علیه مایکوپلاسماپنومونیه در گروه بیمار و شاهد تفاوت معنیداری وجود نداشت ولی بین میانگین تعداد گلبول‌های سفید در گروه بیمار و شاهد تفاوت معنی‌داری وجود داشت و در گروه بیمار بالاتر بود. شیوع سرمی IgG در 44/62 درصد بیماران و 29/63 درصد گروه کنترل مشاهده شد که در مردان در هر دو گروه بالاتر بود. هیچ‌یک از افراد بیمار و کنترل دارای سطح آنتی‌بادی مثبت IgM علیه مایکوپلاسما پنومونیه نبودند.

بحث و نتیجه‌گیری: شیوع بالای آلودگی با مایکوپلاسما پنومونیه در افراد تحت بررسی مشخص شد ولی نقش آن در افزایش ریسک ابتلا به سندرم حاد کرونری تائید نشد.

نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی