پیش زمینه و هدف: شکستگیهای ناپایدار ستون فقرات توراکولومبار به طور شایع در اثر تروماهای وارده به ستون فقرات با علل مختلف به وجود میآیند. جهت پایدار کردن این شکستگیها از فیکساسیون ستون فقرات به روش posterior pedicular scrowing استفاده میشود.
امروزه این روش در اکثر مراکز جراحی ستون فقرات و جراحی اعصاب در حال متداول شدن است. این مطالعه میزان درستی و یا نادرستی جاگذاری پیچها توسط رادیوگرافی ساده در حین عمل جراحی و عوارض حین عمل جراحی و بعد از آنرا بررسی میکند.
مواد و روش کار: در 35 بیمار دچار شکستگی ناپایدار ستون فقرات با استفاده از رادیوگرافی ساده ستون فقرات و لندمارکهای آناتومیک در حین عمل جراحی جهت تعبیه نمودن سیستم فیکساسیون 180 پیچ پدیکولار جاگذاری شده است. در تمام این بیماران در سه مرحله رادیوگرافی انجام و در نهایت اصلاح نقطه ورود پیچها و مسیر عبور پیچها صورت گرفته است. در تمام این مراحل میزان درستی و نادرستی نقطه ورود و مسیر عبور پیچ یادداشت و در نهایت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
یافتهها: در مرحله اول از 180 میله راهنمای جاگذاری شده با استناد به x-Ray ستون فقرات اولیه و لندمارکهای آناتومیک 30 مورد وضعیت نامناسب و غیرقابل قبول داشتند. در مرحله دوم پس از اصلاح نقطه ورود و اصلاح مسیر، 10 مورد از پیچهای جاگذاری شده وضعیت غیر قابل قبول داشتند که پس از اصلاح و تعویض پیچها در x-Ray کنترل فقط 3 مورد وضعیت نامناسب ولی قابل قبول داشتند. در حین عمل جراحی و بعد از آن هیچگونه عارضه عصبی و عروقی وجود نداشت.
بحث و نتیجه گیری: جاگذاری مناسب و قابل قبول پیچهای پدیکولار با در نظر گرفتن قطر و طول پدیکولها و جسم مهرهها و پوزیشن مهرههای آسیب دیده و سالم نسبت به همدیگر با استفاده از رادیوگرافی ساده درحین عمل جراحی و آشنایی به لند مارکهای آناتومیک ستون فقرات میسر است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |