دوره 18، شماره 5 - ( کنگره ساليانه نفرولوژي، دياليز و پيوند کليه 29 ارديبهشت الي 2 خرداد 1385 1387 )                   جلد 18 شماره 5 صفحات 56-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

ORTHOPEDIC COMPLICATIONS IN KIDNEY TRANSPLANTATION. Studies in Medical Sciences 2008; 18 (5) :52-56
میرزا طلوعی فردین، افشار احمدرضا، مخدومی خدیجه، احمدپور پدرام، غفاری مقدم علی. بررسی شیوع ضایعات ارتوپدیک در بیماران پیوند کلیه در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1387; 18 (5) :52-56

، : fardin-tolouei@yahoo.com

پیش زمینه و هدف: به منظور مشخص کردن شیوع ضایعات ارتوپدیک در بیماران نارسایی کلیه که تحت عمل جراحی پیوند کلیه در بیمارستان امام خمینی دانشگاه ارومیه قرار گرفته اند مطالعه انجام شد.

مواد و روش کار: 500 بیمار که تحت عمل جراحی پیوند کلیه قرار گرفته بودند و به درمانگاه نفرولوژی مراجعه کرده بودند برای وجود درد در اندام، دفورمیتی، شکستگی، محدودیت حرکتی، تاریخچه درد حاد استخوان و عفونت دستگاه اسکلتی عضلانی مورد بررسی قرار گرفتند. هرکدام از بیمارانی که دارای یکی از این شکایات یا علائم بودند جهت معاینه ارتوپدیک به درمانگاه ارتوپدی ارجاع می شدند و در صورت لزوم رادیوگرافی و MRI  از آنها به عمل می آمد.

یافته ها: 4 مورد نکرورآواسکولار، یک مورد سندرم درد حاد و 2 مورد شکستگی مینور وجود داشت یکی از بیماران دارای استئوملیت انگشت بود وسه تن از بیماران دارای کوتاهی قد با ژنووالگوم بودند.

نتیجه: شیوع نکروز آواسکو لار در بیماران مورد مطالعه کمتر از گزارشات لیترچراست . شکستگی و عفونت مشکل بزرگی در بین بیماران ما نبودند.

کلمات کلیدی: پیوند کلیه ، نکرورآواسکولار، درد حاد استخوان