پیش زمینه و هدف: پیش از این کراتینین سرم به عنوان یکی از مارکرهای اختلال عملکرد کلیوی استفاده میشده ولی اخیراً برخی مطالعات، سیستاتین C سرمی را پیشنهاد کردهاند. از این رو در این مطالعه، ارزش تشخیصی سیستاتین C در مقایسه با کراتینین در ارزیابی عملکرد کلیوی در بیماران فشارخونی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی روی بیماران فشارخونی که جهت بررسی عملکرد کلیه به بیمارستان مهراد در سالهای 1389-1388 مراجعه کردند انجام گرفت. کراتینین سرم با Cobasmira و سیستاتین C به روش Elisa اندازه گیری شد .میزان فیلتراسیون گلومرولی با محاسبه کلیرانس کراتینین ادرار 24 ساعته تعیین گردید. پیشگویی مثبت و منفی دو روش نسبت به روش استاندارد عملکرد کلیوی محاسبه گردید. موارد تشخیص صحیح و ناصحیح این روش به علاوه حساسیت و اختصاصیت سیستاتین C و کراتینین تعیین شد.
یافتهها: این مطالعه روی 35 بیمار فشارخونی، 20 مرد و 15 زن میانگین سن 14 ± 5/58 انجام گرفت. این تحقیق نشان داد ارزش پیش بینی مثبت کراتینین 3/94درصد و ارزش پیش بینی منفی آن 31درصد و برای سیستاتین C به ترتیب 3/92درصد و 44درصد و موارد مثبت و منفی کاذب روش کراتینین سرم 8/2درصد و 4/31درصد و در مورد سیستاتین C به ترتیب 7/5درصد و 2/14درصد بود.
نتیجه گیری: به نظر میرسد غلظت سیستاتین C میتواند در تشخیص مراحل ابتدایی کاهش عملکرد کلیه به کار گرفته شود و نسبت به کراتینین برای انجام این مهم ارجح تر است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |