دوره 24، شماره 3 - ( ماهنامه خرداد 1392 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 200-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nanbakhsh F, Khadem Ansari M H, Boroumand Sorkhabi F, mazloomi P. COMPARATIVE STUDY ON SERUM LEVELS OF HOMOCYSTEINE, FOLIC ACID AND VITAMIN B12 IN NORMAL PREGNANTS COMPLICATED WITH ACUTE PREECLAMPSIA. Studies in Medical Sciences 2013; 24 (3) :193-200
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1660-fa.html
نانبخش فریبا، خادم انصاری محمدحسن، برومند سرخابی فرزانه، مظلومی پویا. بررسی مقایسه‌ای سطح خونی هموسیستئین و اسید فولیک و ویتامین B12 در خانم‌های باردار نرمال و پره‌اکلامپسی شدید. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (3) :193-200

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1660-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، Pooya_maz@yahoo.com
چکیده:   (14228 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: پره‌اکلامپسی اختلال بارداری با درگیری 5 تا 10 درصدی افراد باردار می‌باشد که منجر به ناتوانی‌ها و مرگ و میر مادری می‌شود.

هموسیستئین اسید آمینه‌ای ضروری است برای رشد سلول‌ها و لیکن افزایش سطح هموسیستئین خون ریسک فاکتوری برای ایجاد آسیب‌های آندوتلیال عروق و تشکیل ترومبوز عروقی می‌باشد. را در خانم‌های باردار نرمال B12 ما در این مطالعه ارتباط بین غلظت خونی هموسیستئین و فولیک اسید و ویتامین با پره‌اکلامپسی شدید را با احتمال خطر پره‌اکلامپسی شدید بررسی نمودیم تا راهی برای پیشگیری از وقوع پره‌اکلامپسی شدید نشان داده شود.

مواد و روش کار: این مطالعه در بیمارستان شهید مطهری (دانشگاه علوم پزشکی ارومیه) در طی سال 1389انجام گردیده مطالعه آینده نگر بوده، نمونه خون 35 خانم بارداربا پره‌اکلامپسی شدید و 35 خانم با بارداری نرمال در سه ماهه سوم Case-Control بارداری گرفته شده پلاسمای آن‌ها را منجمد کرده، غلظت سطح خونی هموسیستئین و فولیک اسید و ویتامینB12  را درپلاسمای ذوب شده اندازه گیری کرده و در دو گروه مقایسه شد. داده‌های بدست آمده با SPSS جمع آوری وبا روش T -TEST آنالیز شده و خطر نسبی و فاصله اطمینان محاسبه شد.

یافته‌ها: خانم‌های با پره‌اکلامپسی شدید افزایش غلظت هموسیستئین بیشتر و کاهش غلظت سطح خونی اسید فولیک و ویتامین B12  کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند (P<0/05).

بحث و نتیجه گیری: همراه با افزایشB12  در این مطالعه افزایش هموسیستئمین خون در سه ماه آخر بارداری و کاهش سطح اسید فولیک و ویتامین B12 ریسک ابتلاء به پره‌اکلامپسی شدید بود. این ارتباط نقش افزایش هموسیستئین و کاهش اسید فولیک و ویتامین را در روند بروز پره‌اکلامپسی تائید می‌کنند. و به کارگیری آن شاید بتواند در گسترش رویکردهای تشخیصی و زود هنگام پره‌اکلامپسی شدید در بارداری کمک کننده باشد.

 

متن کامل [PDF 197 kb]   (3816 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb