پیش زمینه و هدف: پرهاکلامپسی اختلال بارداری با درگیری 5 تا 10 درصدی افراد باردار میباشد که منجر به ناتوانیها و مرگ و میر مادری میشود.
هموسیستئین اسید آمینهای ضروری است برای رشد سلولها و لیکن افزایش سطح هموسیستئین خون ریسک فاکتوری برای ایجاد آسیبهای آندوتلیال عروق و تشکیل ترومبوز عروقی میباشد. را در خانمهای باردار نرمال B12 ما در این مطالعه ارتباط بین غلظت خونی هموسیستئین و فولیک اسید و ویتامین با پرهاکلامپسی شدید را با احتمال خطر پرهاکلامپسی شدید بررسی نمودیم تا راهی برای پیشگیری از وقوع پرهاکلامپسی شدید نشان داده شود.
مواد و روش کار: این مطالعه در بیمارستان شهید مطهری (دانشگاه علوم پزشکی ارومیه) در طی سال 1389انجام گردیده مطالعه آینده نگر بوده، نمونه خون 35 خانم بارداربا پرهاکلامپسی شدید و 35 خانم با بارداری نرمال در سه ماهه سوم Case-Control بارداری گرفته شده پلاسمای آنها را منجمد کرده، غلظت سطح خونی هموسیستئین و فولیک اسید و ویتامینB12 را درپلاسمای ذوب شده اندازه گیری کرده و در دو گروه مقایسه شد. دادههای بدست آمده با SPSS جمع آوری وبا روش T -TEST آنالیز شده و خطر نسبی و فاصله اطمینان محاسبه شد.
یافتهها: خانمهای با پرهاکلامپسی شدید افزایش غلظت هموسیستئین بیشتر و کاهش غلظت سطح خونی اسید فولیک و ویتامین B12 کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند (P<0/05).
بحث و نتیجه گیری: همراه با افزایشB12 در این مطالعه افزایش هموسیستئمین خون در سه ماه آخر بارداری و کاهش سطح اسید فولیک و ویتامین B12 ریسک ابتلاء به پرهاکلامپسی شدید بود. این ارتباط نقش افزایش هموسیستئین و کاهش اسید فولیک و ویتامین را در روند بروز پرهاکلامپسی تائید میکنند. و به کارگیری آن شاید بتواند در گسترش رویکردهای تشخیصی و زود هنگام پرهاکلامپسی شدید در بارداری کمک کننده باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |