دوره 22، شماره 6 - ( دوماهنامه بهمن-اسفند 1390 )                   جلد 22 شماره 6 صفحات 575-569 | برگشت به فهرست نسخه ها

محمدزاده علی، قربانعلی پور مسعود، جعفری عیسی. بررسی رابطه سبک‌های هویت و شخصیت مرزی: مطالعه روی نمونه‌های غیر بالینی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1390; 22 (6) :569-575

دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی ، ali.mohammadzadeh@gmail.com

پیش زمینه و هدف : بر اساس الگوی پردازش شناختی اجتماعی هویت، سبک‌های هویت اطلاعاتی، هنجاری و سردرگم / اجتنابی انواع سه‌گانه سبک‌های هویت را تشکیل می‌دهند. از آنجایی که مشکلات هویتی یکی از ویژگی‌های شخصیت‌های مرزی است، پژوهش حاضر به دنبال بررسی ارتباط آن با سبک‌های هویت در بین دانشجویان می‌باشد.

مواد و روش کار: این پژوهش در یک بررسی زمینه یابی انجام شد و از نوع توصیفی - مقطعی است. بدین منظور نمونه‌ای به حجم 288 نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند. شرکت کننده‌ها به پرسش‌نامه سبک‌های هویت ( 6G - ISI ) و مقیاس شخصیت مرزی ( STB ) پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک راهه تحلیل شدند.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که افراد با سبک‌های هویتی سردرگم / اجتنابی در مقایسه با سبک‌های اطلاعاتی و هنجاری بیشترین نمره را در شخصیت مرزی شخصیت بدست می‌آورند (16/36 = F ، 05/0 p< ).

بحث و نتیجه گیری : این یافته با تحقیقات قبلی در نمونه‌های بالینی همسو بوده و در راستای نظریه‌های مربوط به آشفتگی هویت در شخصیت مرزی قابل بحث می‌باشد.