دوره 31، شماره 2 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 31 شماره 2 صفحات 157-146 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران
چکیده:   (14375 مشاهده)
زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی­کیستیک یکی از شایع­ترین اختلالات غدد درون­ریز است در نتیجه،روش­های درمانی با عوارض کم یا بدون عوارض از جمله گیاهان دارویی و تمرینات­ورزشی اهمیت ویژه­ای دارند لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین پیلاتس و مکمل­دهی زنجبیل بر سندرم تخمدان پلی­کیستیک زنان بود.
مواد و روش­ها: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود.40 زن مبتلا به سندرم پلی­کیستیک به طور داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند و به صورت تصادفی به چهار گروه شامل کنترل، تمرین پیلاتس، ترکیبی(تمرین+ مکمل زنجبیل) و مکمل زنجبیل تقسیم شدند. گروه­های مداخله­ی تمرینی، تمرینات پیلاتس را به مدت 12 هفته انجام دادند و گروه­های مکمل روزانه سه کپسول یک گرمی زنجبیل مصرف کردند. قبل و پس از 12 هفته مداخله سطح پلاسمایی LH,FSH,، SHBG، تستوسترون و انسولین اندازه­گیری شد. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار spss  و روش آماری تحلیل کواریانس و آزمون تعقیبی Tukey با سطح معنی­داری 5 درصد تجزیه و تحلیل شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که سطح( 05/0p<) LH، تستوسترون( 05/0p<) و انسولین( 05/0p<) در سه گروه مداخله تمرین­پیلاتس، مکمل­زنجبیل و گروه ­ترکیبی نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است و شاخص­های( 05/0p<) FSH  و( 05/0p<) SHBG در گروه­های مداخله نسبت به گروه کنترل افزایش معنی­داری داشته است. در واقع یافته­ها حاکی از اثر مداخلات بر شاخص­های مورد بررسی است در حالیکه مداخله ترکیبی بیشترین تاثیر را داشته، بین گروه تمرین و زنجبیل در شاخص­ها تفاوت معناداری مشاهده نشد( 05/0p<).
بحث و نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تمرینات­پیلاتس و مکمل­دهی­ زنجبیل میتواند اثرات مفیدی در کارکرد تخمدان­ها داشته باشد و به عنوان یک روش درمانی جهت بهبود وضعیت بیماران مبتلا به سندرم تخمدان­پلی­کیستیک پیشنهاد می­شود.
 
متن کامل [PDF 289 kb]   (3798 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.