دوره 35، شماره 5 - ( مرداد 1403 )                   جلد 35 شماره 5 صفحات 417-404 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heshmati S, saber A, Abdollahzad H. NUTRITIONAL AND HEALTH BENEFITS OF DIETARY RESISTANT STARCH: A REVIEW. Studies in Medical Sciences 2024; 35 (5) :404-417
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-6291-fa.html
حشمتی شیلان، صابر امیر، عبداله زاد هادی. مزایای تغذیه‌ای و سلامتی نشاسته مقاوم در رژیم غذایی: یک مطالعه مروری. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1403; 35 (5) :404-417

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-6291-fa.html


دانشیار علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، Hadi_nut@yahoo.com
چکیده:   (388 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف:  نشاسته مقاوم (RS) شکلی از نشاسته است که به علت عدم توانایی آنزیم‌های گوارشی انسان در تجزیه آن، در قسمت پایین روده به‌وسیله میکروارگانیسم‌های روده تخمیر می‌شود. این امر باعث تعدیل میکروبیوتا و تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه در روده می‌شود. اگرچه مطالعات متعددی تأثیر RS  بر سلامت انسان را نشان داده‌اند اما مکانیسم‌های دقیق آن بر سلامت و بیماری هنوز مشخص نیست.
مواد و روش‌ کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده کلمات کلیدی مربوطه و جستجوی الکترونیک در بانک‌های اطلاعاتی Scopus ،PubMed  وWeb of Science  انجام شده است. در پژوهش حاضر کلیه  مقالات منتشره  به زبان انگلیسی تا ابتدای ماه مارس 2024 اعم از مطالعات انسانی و حیوانی موردبررسی قرار گرفتند..
یافته‌ها: RS2 به‌عنوان یک نشاسته دارای آمیلوز بالا (HAM-S)، به دلیل ساختار خاص خود نمی‌تواند به‌طور کامل در دستگاه گوارش هضم شود و بر سیری، چاقی و سایر متغیرهای متابولیکی به‌صورت وابسته به دوز تأثیر می‌گذارد. علاوه بر این، رژیم غذایی غنی از HAM-S ممکن است اثرات مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش و کلیه‌ها از طریق تغییر میکروبیوتای روده و کاهش ضایعات نیتروژنی در بدن داشته باشد. در طرف مقابل، چندین مطالعه نشان داده که مصرف مکمل‌های با آمیلوز بالا تأثیر مثبتی بر متغیرهای کاردیومتابولیکی ندارد.
بحث و نتیجه‌گیری: این مطالعه مروری به بررسی برخی از اثرات اصلی نشاسته مقاوم نوع 2 (RS2) بر چاقی، سلامت روده، بیماری‌های مزمن کلیوی و سلامت قلب و عروق پرداخته است. با توجه به اثرات مفید RS2 بر سلامت انسان و عدم وجود عوارض جانبی قابل‌توجه ناشی از مصرف آن، به نظر می‌رسد مصرف HAM-S به‌عنوان بخشی از کربوهیدرات روزانه مفید باشد.
متن کامل [PDF 498 kb]   (210 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb