دوره 34، شماره 2 - ( اردیبهشت 1402 )                   جلد 34 شماره 2 صفحات 89-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motafeghi F, Mortazavi P, Shahsavari R. LYCOPENE AND L-CARNITINE ATTENUATE FLUOXETINE-INDUCED CYTOTOXICITY AND OXIDATIVE STRESS IN NORMAL GINGIVAL CELLS: A PRELIMINARY ANALYSIS. Studies in Medical Sciences 2023; 34 (2) :80-89
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5990-fa.html
متفقی فرزانه، مرتضوی پرهام، شاهسواری رومینا. لیکوپن و ال کارنیتین سمیت سلولی و استرس اکسیداتیو ناشی از فلوکستین را در سلول‌های لثه نرمال کاهش می‌دهند: یک تحلیل مقدماتی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1402; 34 (2) :80-89

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5990-fa.html


مرکز تحقیقات غدد تولید مثل، پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، farzaneh.motafeghi@gmail.com
چکیده:   (274 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: زمینه و هدف: سمیت سلولی ناشی از فلوکستین شامل مکانیسم های متعددی از جمله افزایش تولید گونه های فعال اکسیژن (ROS) و کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی با کاهش سطوح GSH و بوتیونین سولفوکسیمین (BSO) است که با افزایش سطوح پروتئین کربونیل ها، مالون دی آلدئید مرتبط است. فعالیت GST، سطوح NO و NF-KB، و آنیون های سوپراکسید. هدف از این مطالعه تأثیر لیکوپن و ال-کارنیتین بر سمیت سلولی و استرس اکسیداتیو ناشی از فلوکستین بر روی رده سلولی نرمال لثه بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه از غلظت‌های 50، 100 و 200 میکرومولار ال-کارنیتین و لیکوپن به عنوان آنتی‌اکسیدان برای بررسی سمیت سلولی ناشی از فلوکستین و با اندازه‌گیری عوامل استرس اکسیداتیو مانند ROS و پراکسیداسیون لیپیدی (LPO) استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار Prism V8 انجام شد و p<0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که فلوکستین با اختلال در عملکرد میتوکندری، استرس اکسیداتیو سلولی را القا می کند. درمان همزمان سلول ها با فلوکستین، لیکوپن و ال-کارنیتین به طور موثری سمیت سلولی ناشی از فلوکستین را مهار کرد، رادیکال های آزاد را از بین برد و از آسیب غشای لیپیدی جلوگیری کرد (p<0.05).
بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان می دهد که فلوکستین می تواند باعث آسیب سلولی شود. بررسی‌های بیشتر باید بر روی جمعیت‌های بزرگ‌تر بیمارانی که دوره‌های درمانی طولانی‌تری با داروهای ضدافسردگی دارند، انجام شود تا سمیت سلولی آنها ارزیابی شود. این یافته ها همچنین نشان می دهد که لیکوپن و ال-کارنیتین دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی در کاهش سمیت سلولی ناشی از فلوکستین با از بین بردن رادیکال های آزاد و جلوگیری از آسیب غشای لیپیدی هستند.
 
متن کامل [PDF 478 kb]   (200 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: مسمومیت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb