Research code: پایان نامه
Ashrafi A, Sane S, Atash Khoii S. THE EFFECT OF EPHEDRINE AND PLACEBO ON HEMODYNAMIC CHANGES AND ITS COMPLICATIONS IN PATIENTS UNDERGOING PERCUTANEOUS NEPHROLITHOTOMY WITH SPINAL ANESTHESIA. Studies in Medical Sciences 2022; 33 (6) :451-457
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5802-fa.html
اشرفی علی، صانع شهریار، آتش خویی سیمین. تأثیر افدرین و دارونما بر تغییرات همودینامیک و عوارض آن در بیماران تحت عمل جراحی نفرولیتوتومی از راه پوست با بیحسی اسپاینال. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1401; 33 (6) :451-457
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5802-fa.html
دانشیار بیهوشی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، shahriarsane1@gmail.com
چکیده: (1516 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: نفرولیتیازیس یکی از بیماریهای شایعی است که در یک مورد از سیزده زن و یک مورد از هفت مرد دیده میشود هدف از این مطالعه مقایسه اثر پروفیلاکتیک فنیل آفرین در پیشگیری از افت فشارخون در جراحی نفرولیتوتومی از راه پوست با بیحسی نخاعی بود.
مواد و روش کار: در این مطالعه تجربی 60 بیمار تحت عمل جراحی نفرولیتوتومی از راه پوست با ASA I و II، بهطور تصادفی برای دریافت پروفیلاکسی با افدرین یا دارونما بلافاصله قبل از بیحسی نخاعی انتخاب شدند. بیماران گروه افدرین بولوس داخل وریدی 10 میلیگرم افدرین دریافت کردند. میانگین فشارخون شریانی، سیستولیک و دیاستولیک، ضربان قلب، تهوع و استفراغ در حین جراحی و در ریکاوری ثبت شد.
یافتهها: بروز افت فشارخون در گروه افدرین در دقایق 3، 6، 9 و 15 کمتر از بیحسی نخاعی بود (مقادیر P به ترتیب برابر 01/ 0، 03/0، 04/0، 03/0 بود). بین دو گروه ازنظر ضربان قلب در زمانهای مختلف مطالعه، تفاوت معنیداری مشاهده نشد (P>0.05). در گروه افدرین بروز تهوع و استفراغ حین و بعد از عمل در ریکاوری بهطور معنیداری از گروه کنترل کمتر بود (03/0، 04/0، 04/0، 03/0=P).
بحث و نتیجهگیری: در دوز افدرین تجویزشده در این کارآزمایی، توانایی این دارو در جلوگیری از افت فشارخون در حین جراحی نفرولیتوتومی از راه پوست با بیحسی نخاعی قابلتوجه بود. بروز بالاتر افت فشارخون در گروه دارونما مشاهده شد.
نوع مطالعه:
کارآزمایی بالینی |
موضوع مقاله:
بیهوشی