پیشزمینه و هدف: استفاده از روکش استیل زنگ نزن در دندانپزشکی کودکان حائز اهمیت زیادی است و بسیاری از انجمنهای دندانپزشکی بر استفاده از آن تأکید میکنند ولی متأسفانه دندانپزشکان عمومی به دلایلی تمایل کمتری به استفاده از آن دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان آگاهی دندانپزشکان از اندیکاسیونهای روکش استیل زنگ نزن، تمایل آنان به آموزش وکاربرد این تکنیک در مطب است
مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی_مقطعی بر روی کلیه دندانپزشکان شهر ارومیه که در مطب مشغول به کار بودند انجام گرفت. به این صورت که دندانپزشکان به پرسشنامهای که در دو قسمت (اطلاعات فردی و پرسش در مورد روکش استیل زنگ نزن) تهیه شده بود در حضور پرسشگر پاسخ دادند، سپس اطلاعات جمعآوریشده و با کمک نرمافزار SPSS و با استفاده از آزمونهای T-TEST و آزمون همبستگی پیرسون، مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: 128 دندانپزشک شامل 80 مرد و 48 زن با میانگین سنی 66/42 سال در مطالعه شرکت کردند. میانگین زمان فراغت از تحصیل 05/15 سال بود. در حیطه آگاهی 14 سؤال مطرح گردید، طبق نتیجه بهدستآمده 4/34 درصد (44 نفر) از دندانپزشکان دارای سطح آگاهی متوسط بودند، 6/65 درصد (84 نفر) باقیمانده همگی دارای سطح آگاهی خوب بودند. با توجه به نتایج حاصل بین زمان فارغالتحصیل و سن دندانپزشکان با میزان آگاهی ارتباط معنیداری یافت نشد درحالیکه ارتباط بین میزان آگاهی با میزان آموزش در دانشکده معنادار بود ولی ارتباط با جنس ازلحاظ آماری معنادار بهدست نیامد که در مردان آگاهی نسبت به زنان بالاتر بود.
بحث و نتیجهگیری: بررسی نتایج این مطالعه نشان داد که سطح آگاهی دندانپزشکان عمومی شهر ارومیه در ارتباط با روکش استیل زنک نزن کافی ولی ازلحاظ تکنیک قرار دادن روکش استیل زنگ نزن پایین میباشد. لذا این موضوع نیاز به تدوین آموزش مداوم اختصاصی در این زمینه را تأکید میکند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |