دوره 27، شماره 5 - ( ماهنامه مرداد 1395 )                   جلد 27 شماره 5 صفحات 437-427 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Otared N, Borjali A, Sohrabi F, Basharpoor S. EFFICACY OF HOLOGRAPHIC REPROCESSING THERAPY ON AROUSAL AND INTRUSION SYMPTOMS IN VETERANS WITH POST TRAUMATIC STRESS DISORDER. Studies in Medical Sciences 2016; 27 (5) :427-437
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3556-fa.html
عطارد نسترن، برجعلی احمد، سهرابی فرامرز، بشرپور سجاد. اثربخشی درمان پردازش مجدد هولوگرافیک بر علائم برانگیختگی و تجربه مجدد در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1395; 27 (5) :427-437

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3556-fa.html


دانشگاه محقق اردبیلی ایران ، Nastaran.Otared@yahoo.com
چکیده:   (7065 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: با توجه به کمبود پژوهش‌های مداخله‌ای در زمینه معرفی درمان‌های جدید، یکپارچه و متمرکز بر تروما برای اختلال استرس پس از ضربه در ایران، پژوهش حاضر باهدف مطالعه­ی اثربخشی درمان پردازش مجدد هولوگرافیک بر علائم برانگیختگی و تجربه مجدد در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه انجام شد.

مواد و روش‌ کار: این پژوهش یک طرح آزمایشی تک موردی از نوع طرح AB با آزمودنی‌های متفاوت است که طی 9 جلسه روی سه بیمار با پیگیری یک‌ماهه اجرا گشت و داده‌ها با استفاده از روش‌های ترسیم دیداری، درصد بهبودی و شاخص تغییر پایا مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار گرفتند. ابزارهای مورداستفاده شامل مصاحبه بالینی ساختاریافته برای اختلالات محور I و مقیاس تجدیدنظر شده تأثیر رویداد بود.

یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که درمان پردازش مجدد هولوگرافیک شدت علائم برانگیختگی و تجربه مجدد را در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه کاهش داد. این نتایج در دوره­ی پیگیری ادامه داشتند.

بحث و نتیجه‌گیری: این درمان، با فراهم‌سازی «پردازش مجدد» امکان تغییر را در ادراکات درمان‌جویان از رویداد تروماتیک، خودشان و دیگران تسهیل می‌کند. این تغییر ادراکی آن‌ها را قادر می‌سازد تا بینش جدیدی کسب کنند. در این پژوهش، تغییرات معنی‌داری در علائم 3 بیمار ایجاد شد و دستاوردهای درمانی در دوره پیگیری حفظ شد.

متن کامل [PDF 570 kb]   (2437 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb