پیشزمینه و هدف: مداخلات روانشناختی میتواند بهواسطه بهبود وضعیت روانی، اجتماعی و خانوادگی سهم به سزایی در کاهش علائم بیماران مبتلا به اختلالات روانی داشته باشند. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش گروهی مدیریت استرس با رویکرد شناختی- رفتاری بر کاهش علائم نورولوژیک بیماران زن مبتلا به سرگیجه روانتنی بود.
مواد و روش کار: این پژوهش به روش مورد-شاهدی با پیشآزمون، پسآزمون و پیگیری با گروه گواه انجام شده است. نمونه شامل 28 بیمار زن مبتلا به سرگیجه روانتنی با تشخیص متخصص مغز و اعصاب بود که به شیوهی در دسترس انتخاب شدند و به شکل تصادفی در دو گروه آزمایشی (14 نفر) و گواه (14 نفر) گمارده شدهاند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه VSS (فرم کوتاه مقیاس علائم سرگیجه) استفاده شد که در پیشآزمون، پسآزمون و پیگیری توسط افراد تکمیل گردید. آموزش شناختی- رفتاری مدیریت استرس طی 10 جلسهی 2 ساعته و به مدت 5/2 ماه در گروه آزمایش انجام گرفت. دادهها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میانگین نمرات علائم نورولوژیک در گروه آزمایش بهطور معنیداری نسبت به گروه گواه کاهش پیدا کرد )05/0>P).
بحث و نتیجهگیری: نتایج حاکی از اثربخشی مداخلهی شناختی- رفتاری مدیریت استرس بر کاهش علائم نورولوژیک بیماران زن مبتلا به سرگیجه روانتنی بود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |