دوره 26، شماره 12 - ( ماهنامه اسفند 1394 )                   جلد 26 شماره 12 صفحات 1070-1063 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gahremani M, Sharifi Y, Vahedi M, Hosseini Jazani N. EVALUATION OF THE ANTI BACTERIAL EFFECTS OF NICKEL NANOPARTICLES ON BIOFILM PRODUCTION OF MUPIROCIN RESISTANT ISOLATES OF S.AUREUS. Studies in Medical Sciences 2016; 26 (12) :1063-1070
قهرمانی مریم، شریفی یعقوب، واحدی مرتضی، حسینی جزنی نیما. بررسی اثرات ضد باکتریایی نانو ذرات نیکل بر روی میزان تشکیل بیوفیلم جدایه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به موپیروسین. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1394; 26 (12) :1063-1070

استاد میکروب شناسی، گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه, ارومیه ، n_jazani@yahoo.com

پیش‌زمینه و هدف: اثرات ضد میکروبی نانو ذرات نیکل در مطالعات محدودی بر روی برخی از سوش‌های باکتریایی از قبیل استافیلوکوکوس ارئوس واشرشیا کلی مشخص شده است. هدف از این پژوهش بررسی خاصیت مهارکنندگی نانوذره نیکل بر روی تشکیل بیوفیلم توسط جدایه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به موپیروسین می‌باشد.

مواد و روش‌ کار: 150 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از بیمارستان‌های آموزشی شهرستان ارومیه جمع‌آوری‌شده و تعیین هویت شدند. حساسیت جدایه‌ها نسبت به موپیروسین و سایر آنتی‌بیوتیک‌های رایج در درمان با روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. تعیین میزان تولید بیوفیلم در حضوروغیاب نانونیکل با روش پلیت میکروتیتر انجام گرفت.

یافته‌ها: از 150 جدایه استافیلوکوکوس ارئوس 30 جدایه نسبت به موپیروسین مقاوم بودند.  جدایه‌های مقاوم به موپیروسین به‌ترتیب بیشترین میزان مقاومت را نسبت به پنی‌سیلین و تری متوپریم- سولفامتوکسازول و کم‌ترین میزان مقاومت را نسبت به تیکوپلانین و لینزولید نشان دادند. 33.3 درصد از   جدایه‌های تحت بررسی تولیدکننده بیوفیلم بودند. اثر مهاری نانوذره نیکل بر روی تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به موپیروسین  در مقایسه با میزان تولید بیوفیلم توسط هر جدایه در غیاب نانوذرات معنی‌دار بود (P=0/039).

بحث و نتیجه‌گیری: اثر مهارکننده نانوذره نیکل بر روی تشکیل بیوفیلم در جدایه‌های مقاوم به موپیروسین استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده شد.  با توجه به کاربرد نیکل در مواد دندانی و امکان تجویز آن در مخاط بینی و دهان، با انجام مطالعات تکمیلی شاید از این ترکیب بتوان برای مهار تولید بیوفیلم و پاک‌سازی  استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم به موپیروسین از افراد حامل استفاده نمود.

نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی