تاریخ دریافت 18/04/1394 تاریخ پذیرش 23/06/1394
چکیده
پیشزمینه و هدف: دهیدراتاسیون میتواند منجر به تشدید زردی و بروز نارسایی کلیه گردد لذا ممکن است بین نارسایی کلیه و زردی نیز ارتباط باشد یکی از این عوامل مشترک بروز نارسایی حاد کلیه و زردی، دریافت ناکافی شیر است. هدف از انجام مطالعه حاضر شناخت ارتباط احتمالی میان دهیدراتاسیون ناشی از دریافت ناکافی، سیر بالینی زردی و ازتمی پیشکلیوی در نوزاد میباشد.
مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی است که در فاصله سالهای 86 تا 92 بر روی 966 نوزاد مبتلا به زردی صورت گرفته است. جامعه پژوهش شامل تمامی نوزادان مبتلا به زردی مراجعهکننده به بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان قائم (عج) است که آزمونهای بررسی عملکرد کلیه در آنها صورت گرفته است. نوزادانی که سطح کراتینین (Cr) خونشان بیشتر از 1.2 میلیگرم بر دسی لیتر و سطح اوره (Urea) خونشان بیش از 40 میلیگرم بر دسی لیتر بود در گروه تجربی (141 نفر) و کمتر از این مقادیر در گروه شاهد (141 نفر) قرارگرفتهاند. دادهها با آزمونهای T-Test، Man-Whitney chi-square, و منحنی ROC تجزیهوتحلیل گردید.
یافتهها: 14درصد نوزادان زرد ما نارسایی کلیه داشتهاند. در گروه مورد پس از زردی دومین علامت شایع موقع مراجعه هیپرترمی و پسازآن کاهش وزن، بیقراری وبی اشتهایی بوده است. در گروه شاهد زردی شایعترین علامت بوده است. در کاهش وزن بیش از 10 درصد وزن تولد بیش از 86 درصد نوزادان گروه مورد بهدرستی بیمار و دچار نارسایی کلیه تشخیص داده شدند و 78 درصد نوزادان گروه شاهد نیز بهطور صحیح سالم تشخیص داده شدند. در کاهش وزن بیش از 7 درصد، بیش از 75 درصد نوزادان گروه مورد بهدرستی بیمار و دچار نارسایی کلیه تشخیص داده شدند و 80 درصد نوزادان گروه شاهد نیز بهطور صحیح سالم تشخیص داده شدند.
بحث و نتیجهگیری: نوزادان دچار زردی ازنظر کاهش وزن و عوارض آن کنترل شوند نوزادان زرد بیقرار و یا دچار هیپرترمی حتماً ازنظر درصد کاهش وزن بررسی و در صورت کاهش وزن بیشتر از 7 درصد باید ازنظر نارسایی کلیه بررسی و ارزیابی گردند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |