دوره 25، شماره 2 - ( ماهنامه اردیبهشت 1393 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 112-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moallemzadeh S A, Yadegari , M H, Rajabi Bazl M, Kachuei R. THE SIMPLE MOLECULAR METHOD FOR CONFIRMING IDENTIFICATION OF THE MAIN SPECIES OF FUNGI CANDIDA, ASPERGILLUS AND DERMATOPHYTE. Studies in Medical Sciences 2014; 25 (2) :105-112
معلم‌زاده سیدعلی، یادگاری محمدحسین، رجبی بذل معصومه، کچوئی رضا. روش مولکولی ساده برای تایید شناسایی گونه‌های اصلی قارچ‌های کاندیدا، آسپرژیلوس و درماتوفیت. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (2) :105-112

دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ، yadegarm@modares.ac.ir

پیش زمینه و هدف: اونیکومایکوزیس توسط درماتوفیت‌ها، مخمرها و کپک‌ها ایجاد می‌شود. جهت شناسایی عوامل مختلف این عفونت که به عنوان یک معضل مهم بهداشتی در جوامع مختلف شناخته شده است باید روش‌های تشخیصی حساس‌تر و نوینی جایگزین روش‌های معمول گردد.

اهداف مشخص این مطالعه شامل اهداف ویژه و کاربردی است که عبارتست از تشخیص صحیح، حساس و سریع عوامل مختلف اونیکومایکوزیس با استفاده از روش مولکولی (از محیط کشت برای راه‌یابی کار روی بالین) و همچنین مقایسه حساسیت و دقت PCR با روش‌های معمول آزمایش مستقیم و کشت و جلوگیری از موارد منفی کاذب که در روش‌های تشخیصی فعلی دیده می‌شود.

مواد و روش‌ها: این مطالعه یک بررسی توصیفی ـ تجربی بوده که روی نمونه‌های کشت مایع و جامد استاندارد ترایکوفیتون‌ها، مخمر کاندیدا و کپک آسپرژیلوس صورت گرفته است تا راه برای آزمایش مستقیم مولکولی روی نمونه‌های بالینی بیماران فراهم شود. در این آزمایش از آغازگرهای یونیورسال قارچ(ITS1 and ITS4) و اختصاصی ترایکوفایتون روبروم (T-rub) استفاده شد.

یافته‌ها: در مطالعه حاضر، برای اولین بار در ایران و با استفاده از پروتکل  جدید، ظرف 2 ساعت استخراج مستقیم DNA از نمونه‌های کشت یاد شده صورت گرفت. همچنین مقایسه نتایج روش‌های آزمایشگاهی معمول مثل آزمایش مستقیم و کشت با روش PCR حساسیت و دقت بسیار زیاد آن را نسبت به روش‌های یاد شده به اثبات می‌رساند.

نتیجه‌گیری: این روش می‌تواند در آینده با سرعت و دقتی که دارد جایگزین بسیار مناسب و دقیق روش‌های معمول کشت و آزمایش مستقیم در نمونه‌های بالینی اونیکومایکوزیس باشد.