پیش زمینه و هدف: اونیکومایکوزیس توسط درماتوفیتها، مخمرها و کپکها ایجاد میشود. جهت شناسایی عوامل مختلف این عفونت که به عنوان یک معضل مهم بهداشتی در جوامع مختلف شناخته شده است باید روشهای تشخیصی حساستر و نوینی جایگزین روشهای معمول گردد.
اهداف مشخص این مطالعه شامل اهداف ویژه و کاربردی است که عبارتست از تشخیص صحیح، حساس و سریع عوامل مختلف اونیکومایکوزیس با استفاده از روش مولکولی (از محیط کشت برای راهیابی کار روی بالین) و همچنین مقایسه حساسیت و دقت PCR با روشهای معمول آزمایش مستقیم و کشت و جلوگیری از موارد منفی کاذب که در روشهای تشخیصی فعلی دیده میشود.
مواد و روشها: این مطالعه یک بررسی توصیفی ـ تجربی بوده که روی نمونههای کشت مایع و جامد استاندارد ترایکوفیتونها، مخمر کاندیدا و کپک آسپرژیلوس صورت گرفته است تا راه برای آزمایش مستقیم مولکولی روی نمونههای بالینی بیماران فراهم شود. در این آزمایش از آغازگرهای یونیورسال قارچ(ITS1 and ITS4) و اختصاصی ترایکوفایتون روبروم (T-rub) استفاده شد.
یافتهها: در مطالعه حاضر، برای اولین بار در ایران و با استفاده از پروتکل جدید، ظرف 2 ساعت استخراج مستقیم DNA از نمونههای کشت یاد شده صورت گرفت. همچنین مقایسه نتایج روشهای آزمایشگاهی معمول مثل آزمایش مستقیم و کشت با روش PCR حساسیت و دقت بسیار زیاد آن را نسبت به روشهای یاد شده به اثبات میرساند.
نتیجهگیری: این روش میتواند در آینده با سرعت و دقتی که دارد جایگزین بسیار مناسب و دقیق روشهای معمول کشت و آزمایش مستقیم در نمونههای بالینی اونیکومایکوزیس باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |