پیش زمینه و هدف: هدف این مطالعه تهیه و ارزیابی خصوصیات ضد باکتریایی فیلم خوراکی زئین حاوی مونولورین و اسانس آویشن شیرازی به صورت تنهایی و ترکیبی در شرایط آزمایشگاهی است.
مواد و روش کار: فیلم زئین حاوی مونولورین (1 درصد) و اسانس (2 و 3 درصد) به روش کاستینگ تهیه و خصوصیات ضد باکتریایی فیلمهای تهیه شده علیه لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157: H7 به دو روش disc covering و disc surface spreading ارزیابی گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که فیلمهای زئین حاوی اسانس و منولورین، موجب افزایش معنیداری در اثرات ضد باکتریایی در مقایسه با گروه کنترل میگردد (05/0 < P). این افزایش متأثر از میزان ترکیب ضد میکروبی و نوع باکتری است، به طوری که لیستریا منوسیتوژنز حساس تر از اشریشیا کلی O157: H7 بود. در هر دو روش ارزیابی، تمامی فیلمها به جز فیلم زئین خالی، اثرات ضد باکتریایی مناسبی علیه لیستریا منوسیتوژنز نشان دادند در حالی که تنها فیلمهای حاوی اسانس اثرات ضد باکتریایی علیه اشریشیا کلی O157: H7 را نشان دادند. از لحاظ اثر بخشی، فیلم زئین حاوی 3 درصد اسانس، بهترین اثر ضد باکتریایی را علیه هر دو باکتری داشت. همچنین نتایج نشان داد که در تمامی فیلمهای مورد مطالعه، در ناحیه تماس فیلم و آگار، کلنی باکتریایی مشاهده نگردید.
بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که به جای استفاده مستقیم ترکیبات ضد میکروبی مونولورین و اسانس آویشن برای جلوگیری از رشد عوامل میکروبی، میتوان با وارد کردن این ترکیبات در فیلم خوراکی زئین، اثرات ضد میکروبی آنها را تقویت کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |