دوره 23، شماره 3 - ( دوماهنامه مرداد_شهریور 1391 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 232-240 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tajik H, Razavi Rohani S M, Moradi M, Farhangfar A. EVALUATION OF ANTIBACTERIAL CHARACTERISTICS OF ZEIN EDIBLE FILM INCORPORATED WITH ZATARIA MULTIFLORA BOISS ESSENTIAL OIL AND MONOLAURIN AGAINST LISTERIA MONOCYTOGENES AND E. COLI O157: H7 IN VITRO. J Urmia Univ Med Sci. 2012; 23 (3) :232-240
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1368-fa.html
تاجیک حسین، رضوی روحانی سید مهدی، مرادی مهران، فرهنگ فر عذرا. بررسی ویژگی‌های ضد باکتریایی فیلم خوراکی زئین حاوی اسانس آویشن شیرازی و مونولورین بر علیه لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157: H7 در شرایط آزمایشگاهی. مجله پزشکی ارومیه. 1391; 23 (3) :232-240

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1368-fa.html


استاد بهداشت موادغذايی گروه بیوتکنولوژی گیاهان دارویی و صنعتی، پژوهشکده زیست فناوری، دانشگاه ارومیه ، h.tajik@urmia.ac.ir
چکیده:   (7437 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: هدف این مطالعه تهیه و ارزیابی خصوصیات ضد باکتریایی فیلم خوراکی زئین حاوی مونولورین و اسانس آویشن شیرازی به صورت تنهایی و ترکیبی در شرایط آزمایشگاهی است.

مواد و روش کار: فیلم زئین حاوی مونولورین (1 درصد) و اسانس (2 و 3 درصد) به روش کاستینگ تهیه و خصوصیات ضد باکتریایی فیلم‌های تهیه شده علیه لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157: H7 به دو روش disc covering و disc surface spreading ارزیابی گردید.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که فیلم‌های زئین حاوی اسانس و منولورین، موجب افزایش معنی‌داری در اثرات ضد باکتریایی در مقایسه با گروه کنترل می‌گردد (05/0 < P). این افزایش متأثر از میزان ترکیب ضد میکروبی و نوع باکتری است، به طوری که لیستریا منوسیتوژنز حساس تر از اشریشیا کلی O157: H7 بود. در هر دو روش ارزیابی، تمامی فیلم‌ها به جز فیلم زئین خالی، اثرات ضد باکتریایی مناسبی علیه لیستریا منوسیتوژنز نشان دادند در حالی که تنها فیلم‌های حاوی اسانس اثرات ضد باکتریایی علیه اشریشیا کلی O157: H7 را نشان دادند. از لحاظ اثر بخشی، فیلم زئین حاوی 3 درصد اسانس، بهترین اثر ضد باکتریایی را علیه هر دو باکتری داشت. همچنین نتایج نشان داد که در تمامی فیلم‌های مورد مطالعه، در ناحیه تماس فیلم و آگار، کلنی باکتریایی مشاهده نگردید.

بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که به جای استفاده مستقیم ترکیبات ضد میکروبی مونولورین و اسانس آویشن برای جلوگیری از رشد عوامل میکروبی، می‌توان با وارد کردن این ترکیبات در فیلم خوراکی زئین، اثرات ضد میکروبی آن‌ها را تقویت کرد.

 

متن کامل [PDF 5885 kb]   (1182 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی
دریافت: ۱۳۹۱/۵/۲۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی ارومیه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | URMIA MEDICAL JOURNAL

Designed & Developed by : Yektaweb