دوره 17، شماره 2 - ( تير 1385 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ایلخانی پور مینو ، حیات غیبی حسین ، صادقی گودرز . اثر نیتریک اکساید بر میزان درصد پلاکتها، درصد گلبولهای قرمز و تعداد گلبولهای سفید. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1385; 17 (2) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-133-fa.html


چکیده:   (10877 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: در حالی که نیتریک اکساید به شکل دارو مصرف زیادی دارد، تاثیرات نیتریک اکساید بر بسیاری از فاکتورهای زیستی هنوز ناشناخته است. نیتریک اکساید تاثیرات مهمی در فرآیندهای فیزیولوژیک دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی چگونگی تاثیر نیتریک اکساید بر میزان درصد پلاکت ها، درصد گلبولهای قرمز و تعداد گلبولهای سفید می باشد.مواد و روش ها: در این بررسی 25 خوکچه هندی نر با وزن متوسط 316±2 گرم به طور تصادفی به پنچ گروه تقسیم گردید. گروه A (تزریق سرم فیزیولوژی) گروه B (تزریق متیلن بلو) Methylene Bluo گروه C (تزریق ال- نیم (NitroL-Arginine-Methylester گروه D (تزریق ال- آرژنین (L-Argnine و گروه E (تزریق نیترو گلیسیرین) Nitroglycerine. تزریقها به صورت زیر جلدی (sc) انجام شد و پس از سه روز نمونه های خونی جمع آوری گردیدند. فاکتورهای درصد پلاکتها و درصد گلبولهای قرمز و شمارش گلبولهای سفید، به وسیله دستگاه Melet.Ms.Cell Counter ساخت فرانسه اندازه گیری شد.یافته ها: نتایج نشان می دهد که در گروه E افزایش نیتریک اکساید به طور معنی داری (p<0.05) باعث کاهش میزان درصد پلاکتها گردید و در گروههای B و C که مهارکنندگان تولید نیتریک اکساید دریافت کرده بودند، شاهد افزایش درصد پلاکت بودیم. نتایج حاصله نشان داد که در گروه E و D شاهد کاهش هماتوکریت و در گروه C شاهد افزایش هماتوکریت بودیم اما اختلاف معنی داری در سطح %5 نشان داده نشد و در مورد گلبولهای سفید نتایج حاصله از این کار تحقیقاتی نشان داد که ال- آرژینن به طور بارزی منوسیتها را افزایش داد و نیتروگلیسیرین، این افزایش را در سطح لنفوسیتها اعمال کرد ولی نیتروگلیسیرین، گرانولوسیتها را کاهش داد، اما در سطح %5 اختلافات معنی دار نبود.بحث و نتیجه گیری: نیتریک اکساید حاصل از داروها می تواند در فاکتورهای خونی اثرات بارزی به وجود آورد، با توجه به اینکه تحقیقات در مورد اثرات نیتریک اکساید تا حدی جدید و تازه می باشد و در بسیاری از موارد پاسخهای متناقض مشاهده می شود، می بایست به بسیاری از موارد توجه بیشتری مبذول گردد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb