پیشزمینه و هدف: طبیعت منحصربهفرد لیستریا مونوسیتوژنز و توانایی رشد در درجه حرارتهای یخچالی، لیستریا مونوسیتوژنز را به یک تهدید جدی برای ایمنی محصولات گوشتی آماده مصرف تبدیل کرده است. مشخصشده است که باکتریهای اسیدلاکتیک در مهار لیستریا مونوسیتوژنز در فراوردههای گوشتی ازجمله گوشت تازه و پخته مؤثر میباشند. پریبیوتیکها در بسیاری از مواد غذایی ازجمله سیر وجود دارند که رشد لاکتوباسیلوسها را تحریک میکنند. هدف این مطالعه استفاده از لاکتوباسیلوس روتری همراه با عصاره آبی سیر در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز میباشد.
مواد و روش کار: ابتدا اثر تحریکی عصاره آبی سیر بر رشد لاکتوباسیلوس روتری در سه غلظت مختلف (50، 100 و 200 میلیگرم بر میلیلیتر) بررسی شد. سپس اثر مهاری لاکتوباسیلوس روتری همراه با عصاره آبی سیر علیه لیستریا مونوسیتوژنز در مدتزمان صفر، 4، 8 و 24 ساعت مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دو غلظت (100 و 200 میلیگرم بر میلیلیتر) عصاره آبی سیر بیشترین اثر تحریکی را بر روی رشد لاکتوباسیلوس روتری داشت. همچنین لاکتوباسیلوس روتری همراه با عصاره آبی سیر بهطور مؤثر رشد پاتوژن لیستریا مونوسیتوژنز را مهار نمود.
بحث و نتیجهگیری: استفاده از عصاره آبی سیر همراه با لاکتوباسیلوس روتری اثر مهاری لاکتوباسیلوس علیه لیستریا مونوسیتوژنز را افزایش میدهد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |