دوره 19، شماره 1 - ( سال نوزدهم شماره یک بهار 1387 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 66-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

TEN YEAR EXPERIENCE IN SURGICAL TREATMENT OF ACHALASIA. Studies in Medical Sciences 2008; 19 (1) :61-66
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-260-fa.html
سکوتی محسن، منتظری وحید. تجربه ده ساله در درمان جراحی آشالازی مری. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1387; 19 (1) :61-66

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-260-fa.html


، sokouty-m@yahoo.com
چکیده:   (45075 مشاهده)

زمینه و اهداف: آشالازی یک بیماری در اختلال حرکتی مری است که در آن تخلیه مری به طور دیررس صورت می­گیرد و با دیسفاژی تظاهر می­نماید. نادر بودن این بیماری، مطالعه وسیع درباره علایم بالینی و نتایج درمان جراحی آن را محدود کرده است. این مطالعه نتایج کاردیومیوتومی با یا بدون فوندوپلیکاسیون را در درمان جراحی آشالازی و نیز درمان موارد عود آشالازی و حتی رزکسیبون جراحی را بررسی می­کند.

مواد و روش کار: از سال 1995تا 2005،25 بیمار (17 زن و 9 مرد) تحت درمان جراحی آشالازی قرار می­گیرند. سن بیماران از 15تا 70سال متغییر است (میانگین2/35 سال). درمان اولیه کاردیومیوتومی هلر با یا بدون جراحی آنتی ریفلاکس بوده است که اکثرا" با توراکوتومی پوسترولاترال کلاسیک چپ صورت گرفته است. پنج بیمار (20 درصد) دچار عود می­شوند و علایم دیسفاژی بر می­گرددکه 3 مورد (12 درصد) آنها از راه شکم تحت عمل جراحی کاردیومیوتومی کامل و مجدد قرار می­گیرند و 1 الی 2 سانتی متر میوتومی روی معده انجام می­گیرد. دو بیمار (8 درصد) که دولیکو مگاازوفاژ داشتند و قبلا هرکدام" دو بار تحت عمل کاردیومیوتومی کامل ولی غیر موثر شده بودند ازوفاژکتومی می­شوند. عوارض حین و بعد از عمل و نیز بهبودی دیسفاژی آنالیز می­شود. بیماران از نظر بالینی (دیسفاژی، رگورژیتاسیون و سوزش سر دل و افزایش وزن) و نیز رادیولوژیکی و آندوسکوپی قبل وبعضا" بعد از عمل مورد مطالعه قرار می­گیرد.

یافته­ها: در دوره بعد از عمل عوارض وجود نداشت. در 21 بیمار (84 درصد) دیسفاژی از بین می­رود و در 4 بیمار (16 درصد) دیسفاژی به طور نسبی باقی می­ماند. در شش بیمار (24 درصد) که اندازه گیری فشلرLES  شده بود بعد از عمل فشار پایین آمد (میانگین از 42mmHg به 19mmHg). در حین عمل چهار مورد پرفوراسیون در حین دیسکسیون اتفاق می­افتد که ترمیم می­شوند و درمان جراحی آنتی ریفلاکس مناسب انجام می­شود. در یک مورد مگاازوفاژ پرفوراسیون ایجاد شده عریض گشته و تبدیل به آناستوموز مری به معده Laterolateral با درمان جراحی آنتی ریفلاکس شد. رگورژیتاسیون و سوزش سر دل تقریبا" در همگی از بین می­رود و درجاتی از افزایش وزن در 84 درصد موارد دیده می­شود.

نتیجه گیری: کاردیومیوتومی اولیه با یا بدون فوندوپلیکاسیون نتایج خوب و موثری در درمان جراحی آشالازی به همره دارد. در مواردی که کاردیومیوتومی ناکامل است و یا فیبروز در محل عمل میوتومی تشکیل شود، عود تظاهر خواهد کرد. بیمارانی که از راه توراکس عمل جراحی شده اند در موارد عود بهتر است از راه شکم مجددا" تحت عمل جراحی کاردیومیوتومی کامل قرار گیرند و نیز وقتی مگاازوفاژ در کار است رزکسیون جراحی مری ضرورت پیدا کرده و نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت.

واژه‌های کلیدی: آشالازی مری، عود، ازوفاژکتومی
متن کامل [PDF 102 kb]   (5004 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb