پیش زمینه و هدف: یکی از روشهای انتقال بیماری روش انتقال مستقیم از طریق تماس پوستی است. پوست دست جراحان و کمک جراحانمی تواند عامل انتقال عوامل بیماری زا باشد. هدف از اسکراب جراحی دستها زدودن آلودگی و چربی، از بین بردن میکرو ارگانیسمهای انتقالی فلور پوست دست و همچنین تا مدتی جلوگیری از رشد و تکثیر میکروارگانیسمهای پایدار پوست دست است. هدف از این مطالعه مقایسه پوویدون آیوداین و دکوسپت و استریلیوم بعد از اسکراب جراحی است.
مواد و روش کار: در این مطالعه تعداد 27 نفر از کادر اتاق عمل اعم از جراحان و کمک جراحان با روش نمونه گیری تصادفی که برای جراحی اسکراب انجام میدهند، انتخاب شدند. نمونه اول بلافاصله بعد از اتمام شستشوی دست با پوویدون آیوداین یا دکوسپت یا استریلیوم و نمونه دوم 2 ساعت بعد از عمل جراحی در موقع در آوردن دستکش جراحی از دستها انجام شد.
یافتهها: در مقایسهی نمونه پوویدون آیوداین با دکوسپت، قبل از عمل جراحی تفاوت آماری معنیداری وجود ندارد (16/0= p). ولی تفاوت بین ماده ضد عفونی کننده پوویدون آیوداین و استریلیوم با (001/0= p) همچنین بین دکوسپت و استریلیوم با (03/0= p) معنیدار بود. تفاوت آماری معنیداری بین پوویدون آیوداین و دکوسپت 2 ساعت بعد از عمل جراحی (75/0= p). وجود ندارد. ولی تفاوت بین پوویدون آیوداین و استریلیوم (04/0= p) و دکوسپت و استریلیوم معنیدار بود (02/0= p).
نتیجه گیری: پیشنهاد میشود در موارد حساسیت پوستی و در مواردی که زمان شستشو برای انجام جراحی مهم است، استفاده از استریلیوم مد نظر قرار گرفته و از این ماده نیز به عنوان یک ماده مطمئن برای اسکراب دستها قبل از پروسههای جراحی استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |