دوره 23، شماره 4 - ( دوماهنامه مهر_آبان 1391 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 450-446 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noroozinia H, Mahoori A R, Hassani E, Behmagham E. COMPARISON OF SURGICAL HAND SCRUB WITH POVIDONE-IODINE, DECOSEPTAND STERILLIUM. Studies in Medical Sciences 2012; 23 (4) :446-450
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1437-fa.html
نوروزی نیا حیدر، ماهوری علیرضا، حسنی ابراهیم، بهمقام المیرا. مقایسه اسکراب دست با پوویدون آیوداین، دکوسپت و استریلیوم. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1391; 23 (4) :446-450

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1437-fa.html


گروه بیهوشی و مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، masoleimany@qums.ac.ir
چکیده:   (13490 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: یکی از روش‌های انتقال بیماری روش انتقال مستقیم از طریق تماس پوستی است. پوست دست جراحان و کمک جراحانمی تواند عامل انتقال عوامل بیماری زا باشد. هدف از اسکراب جراحی دست‌ها زدودن آلودگی و چربی، از بین بردن میکرو ارگانیسم‌های انتقالی فلور پوست دست و همچنین تا مدتی جلوگیری از رشد و تکثیر میکروارگانیسم‌های پایدار پوست دست است. هدف از این مطالعه مقایسه پوویدون آیوداین و دکوسپت و استریلیوم بعد از اسکراب جراحی است.

مواد و روش کار: در این مطالعه تعداد 27 نفر از کادر اتاق عمل اعم از جراحان و کمک جراحان با روش نمونه گیری تصادفی که برای جراحی اسکراب انجام می‌دهند، انتخاب شدند. نمونه اول بلافاصله بعد از اتمام شستشوی دست با پوویدون آیوداین یا دکوسپت یا استریلیوم و نمونه دوم 2 ساعت بعد از عمل جراحی در موقع در آوردن دستکش جراحی از دست‌ها انجام شد.

یافته‌ها: در مقایسه‌ی نمونه پوویدون آیوداین با دکوسپت، قبل از عمل جراحی تفاوت آماری معنی‌داری وجود ندارد (16/0= p). ولی تفاوت بین ماده ضد عفونی کننده پوویدون آیوداین و استریلیوم با (001/0= p) همچنین بین دکوسپت و استریلیوم با (03/0= p) معنی‌دار بود. تفاوت آماری معنی‌داری بین پوویدون آیوداین و دکوسپت 2 ساعت بعد از عمل جراحی (75/0= p). وجود ندارد. ولی تفاوت بین پوویدون آیوداین و استریلیوم (04/0= p) و دکوسپت و استریلیوم معنی‌دار بود (02/0= p).

نتیجه گیری: پیشنهاد می‌شود در موارد حساسیت پوستی و در مواردی که زمان شستشو برای انجام جراحی مهم است، استفاده از استریلیوم مد نظر قرار گرفته و از این ماده نیز به عنوان یک ماده مطمئن برای اسکراب دست‌ها قبل از پروسه‌های جراحی استفاده نمود.

متن کامل [PDF 178 kb]   (2287 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb