دوره 17، شماره 4 - ( دى 1385 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

کریمی پور مجتبی ، زیرک جوان مرد معصومه ، یکتا زهرا ، دادمهر فخرالدین . بررسی تاثیر اسید فولیک تکمیلی در جلوگیری از اثرات تراتوژنیکی والپورات سدیم بر تکامل لوله عصبی جنین موش سوری. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1385; 17 (4) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-125-fa.html


چکیده:   (14305 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: والپورات سدیم یکی از موثرترین داروهای ضد تشنج است و مصرف آن در مادران حامله باعث ناهنجاری های جنینی به ویژه در سیستم عصبی می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیرات اسد فولیک در جلوگیری از اثرات تراتوژنیکی والپورات سدیم در جنین های موش سوری است.مواد و روش کار: در این مطالعه از تعداد 30 موش سوری در سه گروه شاهد، آزمایشی یک و آزمایشی دو استفاده گردید. گروه آزمایشی یک در روز هشتم بارداری 200mg/kg والپورات سدیم، گروه آزمایشی دو نیز در روز هشتم همزمان با 200mg/kg والپورات سدیم، 4mg/kg اسید فولیک را به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. گروه شاهد فقط آب مقطر دریافت می کرد. در روز سیزدهم جنینی، جنین ها از رحم خارج شد و از نظر ماکروسکوپی (طول، وزن و میزان جذب جنین ها) و میکروسکوپی (لوله عصبی) مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: در بررسی های ماکروسکوپی، طول و وزن جنین ها در گروه آزمایشی یک، نسبت به گروه های شاهد و تجربی دو کاهش یافته بود (p<0.05)، درصد جذب جنین ها در گروه آزمایشی یک نسبت به سایر گروه ها بیشتر بود. در مشاهدات میکروسکوپیک، نظم سلولی لایه نورو اپیتلیال در لوله عصبی ناحیه نخاع در گروه تجربی یک به هم خورده بود به طوریکه تراکم سلول ها کاهش و فضای خارج سلولی افزایش یافته بود. نقص عمده دیگری در گروه آزمایشی یک، وجود شکاف بارز در ناحیه بسته شدن لوله عصبی می باشد (p<0.05).بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد اسید فولیک می تواند تا حد بسیار زیادی اثرات تراتوژنیکی والپورات سدیم را در جنین هایی که مادران آن ها در مصرف این داروی ضد صرعی قرار گرفته بودند، کاهش دهد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb