دوره 32، شماره 12 - ( اسفند 1400 )                   جلد 32 شماره 12 صفحات 885-877 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UMSU.REC.1399.079


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javanmard F, Demokri S. EVALUATION OF DIAGNOSTIC ACCURACY OF PREHYSTERECTOMY CURETTAGE IN DETERMINING TUMOR TYPE IN THE PATIENTS WITH ENDOMETRIAL CANCER IN SHAHID MOTAHARI HOSPITAL IN URMIA, IRAN. Studies in Medical Sciences 2022; 32 (12) :877-885
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5678-fa.html
جوانمرد فرزانه، دمکری سردار. بررسی صحت تشخیصی کورتاژ قبل از هیسترکتومی در تعیین نوع تومور در بیماران با کانسر آندومتر در بیمارستان شهید مطهری ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1400; 32 (12) :877-885

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5678-fa.html


استادیار پاتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، farzanehjavanmard@yahoo.com
چکیده:   (1727 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: کاربرد کورتاژ در تشخیص اختلالات مرتبط با آندومتر بسیار گسترده و شایع‌ترین روش تشخیصی قبل از انجام هیسترکتومی است. مطالعاتی باهدف مقایسه نتایج پاتولوژیک به‌دست‌آمده از کورتاژ با نتایج پاتولوژیک نهایی هیسترکتومی انجام شده است. نتایج برخی از این مطالعات نشان‌دهنده کارایی بالای کورتاژ و برخی نیز حاکی از ناکارآمد بودن آن در تشخیص اختلالات آندومتر، به‌خصوص کارسینوم آندومتر هستند. هدف از این مطالعه، بررسی صحت تشخیصی کورتاژ قبل از هیسترکتومی در تعیین نوع تومور است.
مواد و روش کار: نمونه‌های پاتولوژی به‌دست‌آمده از کورتاژ و هیسترکتومی در ۸۹ بیمار مبتلا به کانسر آندومتر که تحت هیسترکتومی در بیمارستان شهید مطهری ارومیه در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ قرار گرفته‌ بودند، بررسی و داده‌های این دو روش با یکدیگر مقایسه شدند. اطلاعات دموگرافیک بیماران نیز از پرونده‌هایشان استخراج و ارتباط آن‌ها با صحت تشخیصی کورتاژ قبل از هیسترکتومی در تعیین نوع تومور در بیماران با کانسر آندومتر بررسی شد.
یافته‌ها: کورتاژ توانایی بالایی در تشخیص تومور بدخیم از خوش‌خیم داشت. با توجه به ارزش اخباری مثبت و حساسیت بالا (به ‌ترتیب ۹۵/۹۵درصد و 68/80درصد) و دقت تشخیصی بالای کورتاژ در تعیین نوع تومور (3/78درصد)، در صورت مثبت بودن نتیجه‌ی کورتاژ، با اعتماد بالایی دلالت بر بدخیم بودن تومور دارد. صحت تشخیصی کورتاژ با سن، علائم بالینی و نوع تومور ارتباط معناداری ندارد، ولی با گرید تومور مرتبط به‌نحوی‌که این ارتباط در تومورهای با گرید فیگوی بالاتر، بیشتر از تومورهای با گرید پایین‌تر است.
نتیجه‌گیری: با توجه به صحت تشخیصی بالا، کورتاژ روش تشخیصی قابل‌اعتماد قبل از انجام هیسترکتومی است.
 
متن کامل [PDF 453 kb]   (501 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: پاتولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb