دوره 22، شماره 2 - ( دوماهنامه خرداد-تیر 1390 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 123-128 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharafkhani R, Dastgiri S, Gharaaghaji Asl R, Ghavamzadeh S. PREVALENCE OF THE HOUSEHOLD FOOD INSECURITY AND ITS INFLUENCING FACTORS: A CROSS-SECTIONAL STUDY (KHOY CITY-QARESOO-2009). J Urmia Univ Med Sci. 2011; 22 (2) :123-128
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-915-fa.html
شرفخانی رحیم، دستگیری سعید، قره آغاجی اصل رسول، قوام زاده سعید. شیوع وعوامل موثر بر ناامنی غذایی خانوار: یک مطالعه مقطعی . مجله پزشکی ارومیه. 1390; 22 (2) :123-128

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-915-fa.html


استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، r-gharaaghaji@umsu.ac.ir
چکیده:   (11743 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: تامین امنیت غذایی جامعه یکی از اهداف کلان برنامه ریزی‌های توسعه اقتصادی اجتماعی است. تعداد افراد دچار ناامنی غذایی در 70 کشور فقیر جهان در طی سال 2006 الی 2007 از 849 میلیون به 982 میلیون نفر افزایش یافته است. این مطالعه به منظور تعیین شیوع و عوامل موثر بر ناامنی غذایی خانوار انجام شد.

مواد و روش کار: این مطالعه به روش مقطعی-تحلیلی در دهستان قره سوی شهرستان خوی انجام شد. از 3700 خانوار منطقه حدود 2500 خانوار وارد پژوهش شدند. با استفاده از پرسش‌نامه کوتاه شش سوالی که اعتبار و روایی آن در مطالعات داخلی تایید شده بود وضعیت امنیت غذایی خانوارها سنجش شد. برای بررسی عوامل موثر بر ناامنی غذایی از پرسش‌نامه محقق ساخته استفاده شد. برای تجزیه تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS و آزمون‌های رگرسیون لجستیک تک متغیره و چند متغیره استفاده شد.

یافته‌ها: شیوع ناامنی غذایی در منطقه مورد مطالعه 4/59درصد می‌باشد. نتایج نشان داد که باا فزایش تعداد مراکز ارائه مواد غذایی در روستا، زیربنای مسکونی و تعداد اتاق ناامنی غذایی خانوار کاهش و برعکس با افزایش فاصله روستا از شهر ناامنی غذایی خانوار افزایش می‌یابد وضعیت مسکن، وضعیت خودرو، وضعیت والدین (تک والد بودن یا دو والد بودن)، وضعیت درآمد ماهانه خانوار ازدیگر عوامل موثر بر امنیت غذایی خانوار است.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشانگر تاثیر عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر امنیت غذایی خانوار و شیوع بالای ناامنی غذایی در منطقه است. انجام مطالعات بیشتر به‌منظور ریشه‌یابی این مشکل و ارائه راهکارهای عملی برای کاهش آن امری ضروری به‌نظر می‌رسد.

متن کامل [PDF 207 kb]   (1532 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی
دریافت: ۱۳۹۰/۲/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی ارومیه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | URMIA MEDICAL JOURNAL

Designed & Developed by : Yektaweb