دوره 22، شماره 2 - ( دوماهنامه خرداد-تیر 1390 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 122-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharafkhani R, Ahmadi N, Salarilak S, Rahimirad M H, Khashabi J. PREVALENCE OF TUBERCULOSIS INFECTION IN HEALTH AND OFFICE WORKERS AT URMIA UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES. Studies in Medical Sciences 2011; 22 (2) :119-122
شرفخانی رحیم، احمدی نجف، سالاری لک شاکر، رحیمی راد محمدحسین، خشابی جواد. بررسی شیوع عفونت سل در کارکنان بهداشتی درمانی و ستادی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1390; 22 (2) :119-122

دانشگاه آراد اسلامی، واحد تبریز، دانشکده پزشکی ، salarilak@yahoo.com

پیش زمینه و هدف: سل به عنوان یکی از مهم­ترین بیماری­های عفونی کشنده در جهان مطرح است. در حدود یک سوم مردم دنیا با مایکو باکتریوم توبر کلوزیس آلوده هستند. 95 درصد موارد ابتلا و 98درصد موارد مرگ  ناشی از سل در کشورهای در حال توسعه اتفاق می افتد. این مطالعه به منظور بررسی شیوع عفونت سلی و مقایسه عوامل مرتبط درکارکنان درمانی و ستادی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه صورت گرفت.

مواد و روش کار : این مطالعه به روش مقطعی با اهداف تحلیلی  انجام شد. 299 نفرازکارکنان درمانی مراکز آموزشی درمانی ارومیه (امام خمینی، مطهری، طالقانی)و 110 نفر کارمند ستادی دانشگاه با روش نمونه گیری طبقه ای چند مرحله ای وارد مطالعه شدند. داده­ها با استفاده از آزمون­های آماری کای دو و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه تحلیل گردید.

یافته­ها: شیوع عفونت سلی در کارکنان درمانی 5/37درصد و در کارکنان ستادی 18درصد بود که از لحاظ آماری نسبت ابتلا به عفونت در دو گروه متفاوت بود. شیوع عفونت سل در کارکنان بهداشتی درمانی با مواجهه بالا و کارکنان با مواجهه پایین از لحاظ آماری تفاوت معنی­داری نداشت. بین ساعت کار در هفته، سابقه واکسیناسیون BCG و اندازه اسکار BCG و همچنین جنسیت با اندازه اندراسیون PPD ارتباط معنی­داری مشاهده نگردید. بین افزایش سابقه کار در کارکنان بهداشتی درمانی و اندازه اندراسیون PPD همبستگی آماری معنی­داری وجود داشت.

بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که شیوع عفونت سل در کارکنان درمانی در مقایسه با کارکنان اداری به­طور معنی­داری زیاد می­باشد.

متن کامل [PDF 198 kb]   (1977 دریافت)