دوره 22، شماره 1 - ( دوماهنامه فروردین- اردیبهشت 1390 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 62-70 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shahbazi Y, tajik H, Malekinejad H. INVESTIGATION OF NATURALLY OCCURRENCE OF ESTROGENIC HORMONES IN COW'S MILK BY HPLC METHOD EQUIPPED WITH FLUORESCENCE DETECTOR. J Urmia Univ Med Sci. 2011; 22 (1) :62-70
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-873-fa.html
شهبازی یاسر، تاجیک حسین، ملکی نژاد حسن. بررسی‌ میزان وقوع طبیعی هورمون‌های استروژنی در شیر گاو با روش کروماتوگرافی . مجله پزشکی ارومیه. 1390; 22 (1) :62-70

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-873-fa.html


دانشيار دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه ، h.tajik@urmia.ac.ir
چکیده:   (10884 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: هورمون‌های استروئیدی ترکیبات طبیعی با فعالیت بیولوژیک هستند که در دامپزشکی ممکن است به­طور قانونی و غیرقانونی مورد استفاده قرار گیرند. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان وقوع هورمون‌های استروژنی ­شامل استرون، 17بتا- استرادیول و استریول در شیر خام و پاستوریزه گاوهای آبستن و غیر آبستن انجام گردید.

مواد و روش‌کار: نمونه‌های شیر جمع‌آوری شده (32n=) با استفاده از روش‌های استخراج مایع- مایع، غیرکونژوکه شدن با آنزیم گلوکورونیداز/ سولفاتاز و با کمک ستون‌های استخراج فاز جامد 18 کربنه تخلیص شدند و نهایتاً استروژن‌ها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با آشکارساز فلورسانس آنالیز گردیدند.

یافته‌ها: مقادیر آزاد و تام استرون دارای بیشترین مقدار و به­دنبال آن 17بتا- استرادیول بیشترین سهم را به خود اختصاص داده بود در حالی­که مقادیر استریول پایین‌تر از حد تشخیص بود (ng/L10). کم‌ترین (E1: 369.5±97.5, E2: 17.1±2.3 ng/L) و بیشترین(E1: 995.9 ± 93.9 and E2: 32.9 ± 2.1 ng/L)  غلظت استروژن‌ها در شیرخام به ترتیب در حیوانات غیر آبستن و در­ سه ماهه سوم آبستنی تشخیص داده شد. غلظت استروژن‌ها در شیرهای پاستوریزه تفاوت معنی‌داری را با غلظت آن­ها در شیرهای خام نشان ندادند (05/0 P>).

بحث و نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان می‌دهد که مصرف شیر حیوانات آبستن (که دارای بیشترین مقدار هورمون‌های استروئیدی هستند) باید به وسیله مصرف کنندگان با دقت بیشتری صورت گیرد و کنترل شدیدتری از سوی نهادهای کنترل مواد غذایی انجام گیرد تا از اثرات احتمالی استروژنیک و سرطان زایی ترکیبات فوق جلوگیری شود.

 

 

متن کامل [DOC 335 kb]   (1472 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی
دریافت: ۱۳۸۹/۱۲/۲۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی ارومیه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | URMIA MEDICAL JOURNAL

Designed & Developed by : Yektaweb