دوره 16، شماره 4 - ( دى 1384 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

محبی ایرج ، شریفیان علی اکبر . بررسی شیوع غیبت از کار به دلیل بیماری و عوامل موثر بر آن در بین کارکنان یک کارخانه صنعتی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1384; 16 (4) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-8-fa.html


چکیده:   (13535 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: عدم حضور در محل کار به هر علتی، غیبت از کار تعریف می شود. غیبت از کار شامل دو گروه تحت عنوان غیبت از کار به دلایل پزشکی قابل توجیه و غیبت های غیرموجه تقسیم می شود که شیوه بررسی هر یک از آن ها با نوع دیگر متفاوت است. غیبت های پزشکی قابل توجیه از نظر پزشکی، به مواردی اطلاق می شود که غیبت به دلایلی خارج از کنترل و اراده فرد اتفاق افتاده باشد همانند: بیماری و آسیب های جسمانی. غیبت های پزشکی می تواند علایمی از وجود مشکلات گسترده تر سلامت و حتی نشانه ای از یک هشدار زودرس از سلامت شغلی نامناسب در محل کار باشد. این مطالعه به منظور ارزیابی سیمای سلامت شغلی کارکنان یکی از صنایع ملی کشور بر اساس شاخص های اساسی غیبت از کار طراحی گردیده است.مواد و روش کار: از نوع توصیفی – تحلیلی مقطعی است و جمعیت مورد مطالعه شامل 2600 نفر از کارکنان بخش تولیدی و اداری کارخانه مورد مطالعه بودند که به صورت سرشماری انتخاب گردیدند. متغیرهای اصلی مطالعه شامل غیبت از کار، طول مدت غیبت از کار، غیبت ناشی از بیماری و غیر مرتبط با بیماری تایید شده، نوع شغل و میانگین دستمزد بودند.نتایج در این مطالعه میزان 0.88 GAR درصد،0.35 SAR درصد، 0.52 UAR درصد، 4.4 SR روز و شاخصDR به میزان 0.78 روز بود. شاخص AFR در این مطالعه 0.69 نفر روز محاسبه گردید و فراوانی غیبت های پزشکی 1 تا 3 روز%61.7 ، غیبت های پزشکی 4 تا 7 روز %17.1 و غیبت های پزشکی 8 تا 14 روز %21 بودند. بیشترین فراوانی غیبت های کمتر از 4روز در گروه سنی زیر 20 سال، غیبت های 4-7 روز در گروه سنی 40 تا 49 سال و غیبت های 8 تا 14 روز در گروه سنی بالای 50 سال بود.بحث و پیشنهادها: دلایل غیبت های پزشکی از محل کار متعدد است، از جمله: سوانح و بیماری های جدی، وضعیت نامطلوب محیط کار، عدم رضایت از شغل، خستگی شغلی، مدیریت و نظارت نامناسب، مشکلات فردی (اقتصادی، خانوادگی و ...) عدم تناسب فیزیکی بدن با شغل، مراقبت های بهداشتی نامناسب، مشکلات ایاب و ذهاب به محل کار، استرس و حجم کار خارج از توان افراد می باشد.نیازهای سازمان و کارکنان شاغل در آن می تواند از طریق یک ساختار حمایتی ادغام یافته برآورد شود به طوری که با ایجاد تسهیلات ایمنی و دستورالعمل های مراقبتی مربوط به سلامت شغلی، علاوه بر افزایش تولید، ارتقای سلامت نیز اتفاق بیافتد.
واژه‌های کلیدی: غیبت های پزشکی، غیبت، شیوع، صنعت
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb