دوره ۱۵، شماره ۳ - ( مهر ۱۳۸۳ )                   جلد ۱۵ شماره ۳ صفحات ۱۵-۹ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

احمدزاده جعفر ، میرزاطلوعی فردین ، افشار احمدرضا ، یکتا زهرا ، شکارلو زین العابدین . بررسی نتایج درمان توانبخشی بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو. مجله مطالعات علوم پزشکی. ۱۳۸۳; ۱۵ (۳) :۹-۱۵

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-۱-۷۰-fa.html


چکیده:   (۱۲۲۸۵ مشاهده)
پیش زمینه و هدف: استئوآرتریت زانو از مشکلات شایع در سنین بالا است که بدون توجه به علت آن، ‌اشکال بالینی و پاتولوژیکی مشابهی دارد. استئوآرتریت زانو می تواند هر سه کمپارتمان مفصل زانو را مبتلا نماید. علایم آن عمدتا شامل درد، ‌تورم و خشکی زانو است. درمان قطعی برای این عارضه وجود ندارد و درمان بر مبنای کاهش علایم و کند کردن روند بیماری است. از آنجا که داروهای مسکن و تزریقات داخلی مفصلی به طور موقت موجب تسکین علایم می گردد، لذا فیزیوتراپی به عنوان موثرترین درمان آرتروز زانو اهمیت پیدا می کند. اهداف فیزیوتراپی عبارت است از بهبود درد و خشکی مفصل، بهبود قدرت عضلانی، بهبود بیومکانیک مفصل و کاهش فشار اضافی و غیر طبیعی و حفظ یا بهبود دامنه حرکتی. برای رسیدن به این اهداف از مدالیته های گرمایشی و تحریکات الکتریکی و ورزش های مناسب به خصوص ایزومتریک استفاده می شود. مواد و روش ها: در این مطالعه،70 بیمار مراجعه کننده به بخش طب فیزیکی و توانبخشی مرکز آموزشی و درمانی امام خمینی (ره) ارومیه مورد بررسی قرار گرفتند این بیماران به دلایل مختلف از دارو استفاده نمی کردند و تنها تحت درمان فیزیوتراپی قرار گرفتند. بیماران به مدت ده جلسه فیزیوتراپی شدند، اطلاعات بیماران و سطح قدرت عضله چهار سر و سطح درد قبل و بعد از درمان ارزیابی گردید. بعد از جمع آوری، اطلاعات، داده ها مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که سطح کاهش درد در %8.6 موارد در حد کم، %65.7 در حد متوسط و در %25.7 در حد زیاد بود. بهبود قدرت عضله چهارسر در %11.4 موارد کم، %62.8 در حد متوسط و در %25.7 در حد زیاد بود. هم چنین بهبود قدرت عضلانی و سطح کاهش درد بر حسب سن و جنس بررسی گردیده است. بحث و نتیجه گیری: در این بررسی نسبت بیماران زن مبتلا به آرتروز زانو به بیماران مرد 3.5 برابر می باشد که با آمارهای مراجع مطابقت دارد. با مقایسه سطح کاهش درد و بهبود قدرت عضله چهار سر به این نتیجه می رسیم که این دو تقریبا مطابقت کامل با همدیگر دارند. همان طور که بیماری استئوآرتریت زانو در افراد بالای 50 سال بیشترین شیوع را دارد متقابلا میزان تاثیر درمان توانبخشی نیز در این سنین قابل توجه است و بهبود بیشتری را نشان می دهد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb