تاریخ دریافت 12/1/89، تاریخ پذیرش 1/3/89
چکیده
پیش زمینه و هدف:آنزیم پاراکسوناز(PON 1) یکی از مهمترین آنزیمهای حذف کننده رادیکالهای آزاد و از محافظهای اصلی لیپوپروتئینها در برابر ترکیبات اکسیدکننده میباشد. مطالعه حاضر بررسی اثر تجویز عصاره آبی سیر را بر فعالیت این آنزیم مورد توجه قرار میدهد.
مواد و روش کار: 20 راس موش صحرایی نر بهروش غیرانتخابی به 2 گروه مساوی تقسیم شدند. در گروه 1 هر موش به میزان 3 میلیلیتر عصاره آبی سیر
بهصورت داخل پریتونئال وگروه 2 (کنترل) در حجم مساوی سالین نرمال در شرایط یکسان دریافت نمودند. پس از مدت 7 روز خون گیری از موشهای هر دو گروه و انجام آزمایشات مربوطه، فعالیت آنزیمهای پاراکسوناز - آریل استراز، آنتی اکسیدانت تام، سطح مالون دی آلدهید سرمی و همچنین سطح پروفیل لیپیدی شامل کلسترول، تری گلیسیرید˛HDL-C و C- LDLمورد سنجش قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج حاکی از افزایش معنیدار فعالیت آنزیمی پاراکسونازی و آریلاسترازی٬ آنتی اکسیدانت تام سرمی و کاهش معنیداری در مقدار سرمی مالون دی آلدهید گروه مورد نسبت به گروه شاهد (05/0< P در تمامی موارد) میباشد. همچنین همبستگی مثبت و معنیداری بین فعالیت آنزیم PON با فعالیت ARYL (025/0p= و697/0r=) و نیز سطح سرمی HDL-C (006/0p= و794/0r=)مشاهده گردید.
بحث و نتیجهگیری: عصاره آبی سیر به دلیل توانایی افزایش فعالیت آنزیم PON٬ کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و افزایش قدرت آنتی اکسیدانتی میتواند
بهعنوان یک ماده غذایی کاهش دهنده محصولات تنش اکسیداتو مورد توجه قرار گیرد.
کلید واژهها: عصارهآبی سیر ، مالون دی آلدهید، پاراکسوناز، آریل استراز
مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره دوم، ص 266-260،تابستان 1389
آدرس مکاتبه: تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات کاربردی داروئی تلفن: 09141145493
Email: rashtchizadeh@yahoo.comبازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |