دوره 33، شماره 7 - ( مهر 1401 )                   جلد 33 شماره 7 صفحات 527-520 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UMSU.REC.1401.330

Alinejad V, Beladi S, Shariati A. SURVEY ON THE EFFECTS OF METABOLIC SYNDROME ON LABORATORY INDICES AND ANGIOGRAPHIC CHARACTERISTICS OF THE PATIENTS WITH CORONARY ARTERY DISEASE. Studies in Medical Sciences 2022; 33 (7) :520-527
علی نژاد وحید، بلادی شیما، شریعتی اکرم. بررسی تأثیر ابتلا به سندرم متابولیک بر اندکس‌های آزمایشگاهی و ویژگی‌های آنژیوگرافیکی بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر: یک مطالعه کوهورت گذشته‌نگر. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1401; 33 (7) :520-527

استادیار اکوکاردیوگرافی، گروه قلب و عروق، دانشکده پزشکی ارومیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، vahidalinejad64@gmail.com
پیش‌زمینه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی تفاوت اندکس‌های آزمایشگاهی و ویژگی‌های آنژیوگرافی بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری در دو گروه مبتلا به سندرم متابولیک و غیر مبتلا بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه‌ی کوهورت گذشته‌نگر، 180 بیمار که به علت گرفتگی عروق کرونری در بیمارستان بستری شده بودند، وارد مطالعه شدند. بیماران به دو گروه کلی مبتلا به سندرم متابولیک و غیر مبتلا تقسیم شدند. در ادامه بیماران بر اساس تعداد گرفتگی عروق کرونری به چهار زیر گروه، ازنظر برون ده قلبی به 4 چهار زیر گروه و ازنظر BMI به سه زیر گروه تقسیم شدند و در انتها متغیرهای مورد مطالعه بین این دو گروه مورد مقایسه قرار گرفته و تجزیه تحلیل این اطلاعات با استفاده از نرم‌افزار SPSS 20 صورت پذیرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه 84 نفر (7/46 درصد) دارای سندرم متابولیک بودند. همه این بیماران گرفتگی عروق کرونری داشتند که 81 نفر (45 درصد) با یک رگ گرفتگی، 53 نفر (4/29 درصد) با 2 رگ گرفتگی، 33 نفر (3/18 درصد) با 3 رگ گرفتگی و 13 نفر (2/7 درصد) با 4 رگ گرفتگی مواجه بودند. 147 نفر (7/81 درصد) جنسیت مرد داشته و میانگین سنی بیماران شرکت کننده 52/12±24/57 سال بود. میانگین سن و HDL در گروه با سندرم متابولیک کمتر از گروه بدون سندرم متابولیک بود، در حالیکه در متغیرهای هموگلوبین، گلبول‌های سفید و نوتروفیل ها، میانگین در گروه با سندرم متابولیک بیشتر از گروه بدون سندرم متابولیک بود.
بحث و نتیجه‌گیری: بیماران مبتلا به سندرم متابولیک که به علت بیماری قلبی بستری شده بودند، سن و HDL کمتر ولی BMI بالاتری نسبت به بیماران غیر مبتلا به سندرم متابولیک داشتند. با اینحال، تفاوتی بین بیماران مبتلا و غیر مبتلا به سندرم متابولیک ازنظر برون ده بطنی سمت چپ و تعداد رگ‌های کرونری درگیر وجود نداشت. در حالت کلی، ابتلا هم‌زمان به سندرم متابولیک بر اندکس‌های آزمایشگاهی و آنژیوگرافیکی بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر تاثیرگذار است.
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: قلب و عروق