Khadem Ansari M H, Rasmi Y, Manafi M, Rahimipour A, Ghadermarzi E. THE EVALUATION OF HELICOBACTER PYLORI INFECTION AND CARDIOVASCULAR DISEASE RISK FACTORS WITH ATHEROSCLEROSIS. Studies in Medical Sciences 2010; 21 (1) :17-23
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-587-fa.html
خادم انصاری محمد حسن، رسمی یوسف، منافی مجید، رحیمی پور علی، قادرمرزی اله. شیوع آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری و فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی و عروقی با وجود عوامل زمینه ساز آترواسکلروز در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1389; 21 (1) :17-23
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-587-fa.html
، mhansari1@hotmail.com
چکیده: (25256 مشاهده)
چکیده
پیش زمینه و هدف: آترواسکلروز عامل اصلی ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می باشد و عفونت ها از جمله آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری در ایجاد آترواسکلروز دخالت دارند. در این تحقیق میزان شیوع آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری با وجود عوامل زمینه ساز آترواسکلروز و تاثیر این عوامل در مقدار سرمی لیپیدها و لیپوپروتئین ها نیز مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش کار: IgG اختصاصی هلیکوباکتر پیلوری ارزیابی شد و مقدار سرمی تری گلیسرید، کلسترول، LDL-C ، HDL-C، vLDL-C و نسبت کلسترول به HDL-C در نمونه های سرم 100 بیمار مبتلا به آترواسکلروز عروق کرونر و 89 نفر از افراد سالم به عنوان گروه کنترل اندازه گیری گردید.
یافته ها: سرم 68 درصد از بیماران و 5/49 درصد از افراد کنترل از نظر آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری مثبت بود (05/0p<). نتایج تفاوت معنی داری را از نظر سن میان مردان و زنان در بیماران و گروه کنترل نشان نداد. شاخص توده بدنی در بیماران و گروه کنترل تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0p>). ولی در مقدار میانگین سطح سرمی لیپیدها و لیپوپروتئین ها در بیماران با آترواسکلروز عروق کرونری در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنی داری وجود دارد(05/0p<). اندازه گیری IgG هلیکوباکتر پیلوری نشان داد که در افراد دارای سابقه بیماری معده در مقایسه با افراد بدون سابقه بیماری، تفاوت معنی داری در سطح سرمی IgG هلیکوباکتر پیلوری در مبتلایان به آترواسکلروز عروق کرونر وجود دارد (05/0p<).
بحث و نتیجه گیری:. نتایج این تحقیق نشان می دهد که از بین عوامل زمینه ساز، سطح سرمی IgG اختصاصی هلیکوباکتر پیلوری تنها در بیمارانی که سابقه بیماری معده داشتند نسبت به گروه کنترل بیشتر بود یعنی بیماریهای معده ای می توانند زمینه ساز تشکیل آتروم و در نهایت بروز بیماری های قلبی شوند. با توجه به نتایج متناقضی که در گزارش های مختلف وجود دارد، مطالعات بیشتری لازم است تا اثرات هلیکوباکتر پیلوری بر ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی مشخص گردد. پیدا کردن رابطه واقعی بین هلیکوباکتر پیلوری و فاکتورهای خطر قلبی و عروقی امکان دارد یکی از راه های مهم در تلاش برای کاهش دادن میزان ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی باشد.
کلید واژه ها: هلیکوباکتر پیلوری، آترواسکلروز، لیپید، بیماری قلبی و عروقی
مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره اول، ص 23-17، بهار 1389
آدرس مکاتبه: ارومیه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دانشکده پزشکی، گروه بیوشیمی ، تلفن:2770969- 0441
E-mail:mhansari1@hotmail.com