دوره 33، شماره 7 - ( مهر 1401 )                   جلد 33 شماره 7 صفحات 552-541 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohmadi H, Barghmadi M, Mohamadi R. COMPARISON OF THE EFFECT OF TRANSCRANIAL STIMULATION OF PRIMARY MOTOR CORTEX (M1) AND RELAXATION TONE AND MINDFULNESS-BASED BREATHING (MBMR) ON GROUND REACTION FORCE OF LOWER LIMB DURING WALKING IN SUBJECTS WITH PATELLOFEMORAL PAIN. Studies in Medical Sciences 2022; 33 (7) :541-552
محمدی حامد، برغمدی محسن، محمدی رقیه. مقایسه اثر تحریک فراجمجمه‌ای قشر حرکتی اولیه (M1) و تن آرامی و تنفس آگاهی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBMR) بر دامنه نیروی عکس‌العمل زمین در افراد دارای درد کشککی رانی حین راه رفتن. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1401; 33 (7) :541-552

دانشیار بیومکانیک ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران، (نویسنده مسئول) ، sscdsdcsdc@gmail.com
پیش‌زمینه و هدف: سندرم درد پاتلوفمورال اصطلاحی است که برای درد ناشی از مفصل کشکک استخوانی یا بافت‌های نرم مجاور آن استفاده می‌شود. هدف از این پژوهش مقایسه اثر تحریک فراجمجمه‌ای قشر حرکتی اولیه (M1) و تن آرامی و تنفس آگاهی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBMR) بر دامنه نیروی عکس‌العمل زمین در افراد دارای کشککی رانی حین راه رفتن بود.
مواد و روش‌ کار: در این پژوهش نیمه تجربی، 30 نفر مرد دارای درد کشککی رانی حضور داشتند. قبل و بعد از تحریک فراجمجمه‌ای و تن آرامی و تنفس آگاهی مبتنی بر ذهن آگاهی، متغیرهای نیروی عکس‌العمل زمین با استفاده از دستگاه صفحه نیرو اندازه‌گیری شد. آزمون آماری آنالیز واریانس دوسویه در سطح معناداری 05/0 برای تجزیه‌وتحلیل آماری داده‌ها استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که اثر عامل زمان‌ بر اوج نیروی داخلی-خارجی در هنگام تماس پاشنه پا (049/0=P)، هنگام جدا شدن پا زمین (001/0=P)، اوج نیروی قدامی-خلفی در حین جدا شدن پاشنه پا از زمین (044/0=P)، اوج نیروی عمودی عکس‌العمل زمین در هنگام جدا شدن پا از زمین ازلحاظ آماری معنادار بود (011/0=P). اثر عامل زمان بر زمان رسیدن به اوج نیروی داخلی-خارجی در هنگام تماس پاشنه پا (004/0=P) و زمان رسیدن به اوج نیروی قدامی-خلفی در حین جدا شدن پا از زمین (017/0=P) و زمان رسیدن به اوج نیروی عمودی در هنگام تماس پاشنه پا با زمین (009/0=P) و جدا شدن پا از زمین 047/0=P) معنی‌دار بود.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده می‌توان گفت که تحریک فراجمجمه‌ای قشر حرکتی اولیه و تن آرامی و تنفس آگاهی مبتنی بر ذهن آگاهی برای کاهش درد کشککی رانی می‌تواند مفید باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی