دوره 33، شماره 5 - ( مرداد 1401 )                   جلد 33 شماره 5 صفحات 335-322 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: این مطالعه برگرفته از رساله دکترای تخصصی فیزیولوژی ورز

Bahram M E, Afroundeh R, Pourvaghar M J, Seyfi F, Katebi L. STUDYING THE SIMULTANEOUS EFFECT OF COMBINED EXERCISES AND SUPPLEMENTATION OF MULBERRY LEAF EXTRACT ON SOME INFLAMMATORY BIOMARKERS EFFECTIVE IN THE PATHOGENESIS OF DIABETES AND HBA1C IN ELDERLY MEN WITH TYPE 2 DIABETES. Studies in Medical Sciences 2022; 33 (5) :322-335
بهرام محمدابراهیم، افرونده رقیه، پوروقار محمدجواد، سیفی فرناز، کاتبی لیلا. مطالعه اثر هم‌زمان تمرینات ترکیبی و مکمل‌دهی عصاره برگ شاتوت بر برخی بیومارکرهای التهابی مؤثر در پاتوژنز دیابت و HbA1C در مردان سالمند مبتلا به دیابت نوع 2. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1401; 33 (5) :322-335

دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم‌تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، afroundeh@uma.ac.ir
پیش‌زمینه و هدف: آدیپوکاین‌ها نقش مهمی در التهاب و پاتوژنز دیابت ایفا می‌کنند. هدف از مطالعه حاضر، مطالعه اثر هم‌زمان تمرینات ترکیبی (هوازی + مقاومتی) و مصرف عصاره برگ شاتوت بر سطوح سرمی گالکتین 3، آپلین و HbA1C در مردان سالمند مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
مواد و روش کار: در این پژوهش نیمه‌تجربی و یک سوکور، تعداد 40 نفر از مردان سالمند با محدوده سنی 48/7±07/67 سال به‌صورت هدفمند به‌عنوان نمونه انتخاب و به‌طور تصادفی، در پنج گروه مساوی (تمرین، مکمل، مکمل+تمرین، دارونما و کنترل)، قرار گرفتند. دوز روزانه 1000 میلیگرم (دو عدد کپسول 500 میلیگرمی) عصاره برگ شاتوت در 3 نوبت در روز به مدت 2 ماه استفاده شد. گروه تمرین و تمرین+مکمل به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه به مدت 90 دقیقه به تمرین پرداختند. متغیرهای موردمطالعه 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از دوره مداخلـه اندازه‌گیری شدند.
یافته‌ها: میزان گالکتین 3، آپلین و HbA1C در پس‌آزمون گروه تمرین، تمرین+مکمل و مکمل نسبت به پیش‌آزمون کاهش معنی‌داری داشت (05/0P<). همچنین، نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد، میزان گالکتین 3، آپلین و HbA1C در گروه تمرین، تمرین+مکمل و مکمل نسبت به گروه دارونما و کنترل کاهش معنی‌داری داشت (05/0P<).
بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد تمرینات ترکیبی و مصرف عصاره برگ شاتوت می‌تواند در کاهش بیومارکرهای التهابی مؤثر در پاتوژنز دیابت در سالمندان دارای دیابت نوع 2 مؤثر واقع شود. باوجوداین، مصرف مکمل همراه با تمرین ترکیبی بیشترین تأثیر را بر کنترل این شاخص‌های التهابی دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی