دوره 32، شماره 12 - ( اسفند 1400 )                   جلد 32 شماره 12 صفحات 962-953 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: I.R.UMSU.REC.1398.257

Houshmand H, Farhadi R, Ghaemi M R, Rasouli J. Evaluation of the Neutrophil to Lymphocyte Ratio in the Patients of Kawasaki Disease Resistant to Intravenous immunoglobulin (IVIg) Therapy. Studies in Medical Sciences 2022; 32 (12) :953-962
هوشمند حمیدرضا، فرهادی رامین، قائمی میررضا، رسولی جواد. بررسی نسبت نوتروفیل به لنفوسیت و مقاومت به درمان با ایمونوگلوبولین وریدی در بیماران کاوازاکی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1400; 32 (12) :953-962

استادیار گروه اپیدمیولوژی، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، rsljvd@yahoo.com
پیش زمینه و هدف: بیماری کاوازاکی یک واسکولیت سیستمیک با علت ناشناخته است که در کودکان شایع است. استراتژی اولیه درمانی شامل آسپرین و ایمونوگلوبولین داخل وریدی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی نسبت نوتروفیل به لنفوسیت در بیماران مبتلا به کاوازاکی و ارتباط آن با مقاومت به درمان IVIG انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر شامل بیماران مراجعه کننده به بیمارستان مطهری ارومیه بود که با تشخیص بیماری کاوازاکی و دریافت IVIG طی سال های 1387 تا 1398 انجام شد. نویسندگان داده‌ها را از سوابق پزشکی بیماران جمع‌آوری کردند و داده‌های بیماران را برای برآورده کردن معیارهای تشخیصی کاوازاکی دوباره ارزیابی کردند. سپس داده های بیماران واجد شرایط وارد تحلیل شد.
یافته‌ها: داده‌های 460 بیمار به‌دست آمد و از نظر رعایت معیارهای تشخیصی کاوازاکی مورد ارزیابی قرار گرفت. از 460 بیمار، 241 بیمار دارای معیارهای واجد شرایط بودن بودند و داده های مربوط به سایر بیماران و کسانی که معیارهای خروج را داشتند از مطالعه حذف شدند. با توجه به نتایج ما، پاسخ به درمان IVIG با متغیرهای تعداد لکوسیت‌های خون و ادرار رابطه معنی‌داری داشت (به ترتیب 0/013=p و 0/01=p). با این حال، ما بین پاسخ به درمان IVIG و متغیرهای سن، جنس، NLR، تعداد نوتروفیل، تعداد لنفوسیت ها، پروتئین واکنشی CRP، سطح آلبومین سرم، ALT، هموگلوبین، تعداد پلاکت و فاصله بین شروع علائم و شروع درمان رابطه معنی داری پیدا نکردیم.
نتیجه‌گیری: تعداد بالای لکوسیت‌های خون و تعداد کم لکوسیت‌های ادراری می‌تواند پاسخ به درمان IVIG و پیش‌آگهی بعدی را در بیماران مبتلا به بیماری کاوازاکی پیش‌بینی کند. با این حال، NLR ارتباط بالینی را نشان نداد.
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آسم و آلرژی کودکان