دوره 33، شماره 1 - ( فروردین 1401 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 44-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 2454
Ethics code: IR.UMA.REC.1400.006

Nourizadeh E. EVALUATION OF THE ROLE OF MONOCLONAL ANTIBODIES IN THE DIAGNOSIS OF KALA-AZAR DISEASE. Studies in Medical Sciences 2022; 33 (1) :37-44
نوری زاده عزت. بررسی نقش آنتی‌بادی‌های مونوکلونال در تشخیص عامل مولد بیماری کالا آزار. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1401; 33 (1) :37-44

استادیار گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران (نویسنده مسئول) ، nourizade@yahoo.com
پیش‌زمینه و هدف: باوجود شناخت انگل عامل لیشمانیوز در جهان، متأسفانه این بیماری همچنان در بسیاری از کشورهای جهان به‌عنوان یک بیماری بومی محسوب می‌شود و حتی با پیش‌بینی‌های انجام‌شده در حال گسترش است. این روند در ایران نیز مشاهده می‌شود. با توجه به این مهم، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر آنتی‌بادی‌های مونوکلونال در تشخیص بیماری کالاآزار که نوع احشائی بیماری لشمانیوز است، است.
مواد و روش کار: اشکال پروماستیگوت لیشمانیا اینفانتوم در محیط کشت اختصاصی تهیه شد و سپس موش‌های BALB/c با این فرم‌ها ایمن‌سازی شدند، موشی که بهترین پاسخ را داد انتخاب شد و سلول‌های طحال آن با سلول‌های میلومای SP2/o ادغام شدند. پس از تشکیل سلول‌های هیبریدوما، سلول‌های تولیدکننده آنتی‌بادی اختصاصی به‌صورت تک کلون تهیه شدند.
یافته‌ها: در این مطالعه پنج کلون 3E6 FIII3، 3E6 FIII4،2C4 FII5،2C4 FII3،2C4 FII2 به دست آمد. در بین این‌ها منوکلن‌های 3E6 FIII4، 2C4 FII5 و 2C4 FII2 که بیشترین OD را داشتند جهت بررسی انتخاب شدند.
بحث و نتیجه‌گیری: اگرچه این آنتی‌بادی‌ها قادر به تمایز بین گونه‌های مختلف انگل لیشمانیا نیستند، اما به نظر می‌رسد می‌توان از آن‌ها برای بررسی بیشتر آنتی‌ژن‌های انگل لیشمانیا و همچنین برای تشخیص لیشمانیوز استفاده کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی