دوره 32، شماره 9 - ( آذر 1400 )                   جلد 32 شماره 9 صفحات 690-684 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahmodlou R, Roydel F, Rivaz B, Moradi M, Khalilpour A, Mobaraki K, et al . Traumatic Rupture of a Latent Lung Hydatid Cyst and Drowning and Asphyxia with Hydatid Fluid in a 5-year-old Boy, 2021: A Case Report. Studies in Medical Sciences 2021; 32 (9) :684-690
محمود لو رحیم، رویدل فاطمه، ریواز بهاره، مرادی محبوبه، خلیل پور عباس، مبارکی کژال، و همکاران.. پارگی ضربه ای کیست هیداتیک نهفته ریه و غرق شدن و خفگی با مایع هیداتیک در یک پسر 5 ساله، 2021: گزارش یک مورد. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1400; 32 (9) :684-690

مربی، پرستاری مراقبت‌های ویژه گروه هوشبری و اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، Yousefiazar.a@umsu.ac.ir
درگیری ریه یک تظاهرات شایع بیماری هیداتید در کودکان است. علاوه بر این، کیست هیداتید خیلی بزرگ در کودکان به دلیل کشش پارانشیمی ریه های آنها شایع است. در این مطالعه موردی از کیست هیداتید خیلی بزرگ که به دنبال تروما در اثر تصادف رانندگی و غرق شدن ریه با مایع هیداتید در پسری 5 ساله پاره شده بود، ارائه کردیم.
معرفی مورد: بیمار پسری 5 ساله بود که در یک تصادف رانندگی مجروح شد. او علائم و نشانه های کامل نارسایی تنفسی آشکار را داشت. بر اساس اشعه ایکس قفسه سینه، تشخیص اولیه کیست ریوی مادرزادی بود، بنابراین یک لوله قفسه سینه برای رفع فشار قرار داده شد. با ارزیابی سی تی اسکن قفسه سینه، ما یک پارگی ارتباطی کیست هیداتید را تشخیص دادیم. با وجود درمان محافظه کارانه کامل، وضعیت بیمار تشدید شد. بنابراین تصمیم گرفتیم برای برداشتن فشار کیست روی ریه مداخله جراحی انجام دهیم. وضعیت بیمار بهبود نیافت متأسفانه بیمار ایست قلبی داشت، احیای قلبی ریوی موفقیت آمیز نبود و بیمار را از دست دادیم.
نتیجه گیری: ترومای قفسه سینه در بیماران ترومایی شایع است و پلورال افیوژن، آمپیم و پنوموتوراکس ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. عوامل مختلفی می توانند این علائم را ایجاد کنند و در بین همه علل احتمالی، پزشک باید احتمال پارگی کیست هیداتید به دنبال ضربه به ریه را به عنوان یکی از تشخیص های افتراقی به ویژه در مناطق آندمیک با شیوع بیشتر بیماری هیداتید در نظر بگیرد. در مورد حاضر، پارگی کیست و متعاقب آن غرق شدن و خفگی همراه با مایع کیست علت اصلی مرگ و میر بود.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: جراحی عمومی