دوره 31، شماره 4 - ( تیر 1399 )                   جلد 31 شماره 4 صفحات 281-267 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi E, Darvish H, Abesi S, Qorbani A. INVESTIGATING THE IMPACT OF KNOWLEDGE-BASED BUSINESS DEVELOPMENT IN MEDICAL AND HEALTH INNOVATIVE ECO-SYSTEM ON INHIBITING THE COVID-19 VIRUS OUTBREAK CRISIS. Studies in Medical Sciences 2020; 31 (4) :267-281
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5206-fa.html
یوسفی احسان، درویش حسن، عابسی سعید، قربانی علی. تأثیر توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان در اکوسیستم نوآوری پزشکی و سلامت استان آذربایجان غربی بر مهار بحران شیوع ویروس کووید 19. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1399; 31 (4) :267-281

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5206-fa.html


دانشیار گروه مدیریت دولتی دانشگاه پیام نور تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، Dr_darvish@pnu.ac.ir
چکیده:   (2738 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: کسب‌وکارهای دانش‌بنیان فعال در اکوسیستم نوآوری پزشکی و سلامت نقش مؤثری در مقابله با بحران شیوع ویروس کووید 19 داشته و دارند. مطالعه حاضر به بررسی ابعاد کلیدی و اثرگذار اکوسیستم و نقش نهادهای واسط در حمایت از توسعه این کسب‌وکارها پرداخته است.
مواد و روش‌ کار: این پژوهش برحسب هدف، توسعه ای-کاربردی، بر اساس شیوه‌های گردآوری داده‌ها، توصیفی-پیمایشی و بر ‏مبنای ماهیت داده‌ها، پژوهشی آمیخته (کیفی-کمی) به شمار می‌آید. در بخش کیفی از مصاحبه به روش داده بنیاد با رویکرد گلیزری (خودجوش و نوظهور) و در بخش کمی از معادلات ساختاری و نرم‌افزار SMART-PLS3 استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (به‌عنوان خبرگان این حوزه) و مدیران و کارکنان شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در اکوسیستم نوآوری پزشکی آذربایجان غربی می‌باشند که تعداد نمونه آماری آن‌ها بر اساس فرمول کوکران 162 نفر می‌باشد.
یافته‌ها: سطح معنی‌داری و ضرایب مسیر مدل ساختاری حاصل از تحلیل‌ها، اثرگذاری متغیرهای اکوسیستم و توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان بر مهار بحران شیوع ویروس کووید 19 را در سطح اطمینان 95 درصد مورد تأیید قرار می‌دهد.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش ضمن تأکید بر نقش تسهیل‌گری‌های دانشگاه‌ها و سایر نهادهای واسط در توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان حوزه پزشکی و سلامت، بیانگر این موضوع است که افزایش دانش تخصصی (بعد علمی و تکنولوژیک) و آگاهی‌های عمومی (بعد فرهنگی و اجتماعی) بیشترین اثرگذاری را در توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و مهار بحران شیوع ویروس کووید 19 دارد.
متن کامل [PDF 4082 kb]   (855 دریافت)    
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb