دوره 31، شماره 4 - ( تیر 1399 )                   جلد 31 شماره 4 صفحات 254-240 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghahremani S, khaleghian M, samadizadeh M. THEORETICAL STUDIES OF CHANGES IN PROPERTIES OF 5-FLUORO-2-DEOXYURIDINE (FUDR) ANTICANCER DRUG BY ADSORPTION ON BORON NITRIDE NANOTUBE (5, 5-11). Studies in Medical Sciences 2020; 31 (4) :240-254
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5006-fa.html
قهرمانی سحر، خالقیان مهرنوش، صمدی زاده مرجانه. مطالعه‌ی تئوری تغییرات خواص داروی ضد سرطان فلوکسوریدین(FUDR) با جذب شدن روی نانولوله‌ی تک‌دیواره‌ی بورنیترید (5 و5 – 11) و بررسی اثرات آن روی حمل دارو با روش DFT. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1399; 31 (4) :240-254

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5006-fa.html


دکترای تخصصی شیمی فیزیک، استادیار، گروه شیمی، واحد اسلامشهر، دانشکاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران (نویسنده‌ی مسئول) ، mehr_khaleghian@yahoo.com
چکیده:   (3643 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: داروها به خاطر گروه‌های عاملی زیادی که دارند بسیار فعالند و به‌راحتی توسط اسید معده تخریب و قبل از رسیدن به بافت هدف از بدن دفع می‌شوند با کپسوله کردن دارو غلافی به‌عنوان محافظ دور دارو قرار داده می‌شود تا بیش فعالی دارو در اثر رزونانس استریو الکترونی با نانولوله کاهش و زمان بیشتری در بدن بماند و می‌توان دوز کم‌تری از دارو را مصرف و عوارض جانبی آن را کاهش داد.
مواد و روش‌ کار: در این تحقیق از نانولوله نیترید بور با کایرالیته 5 و 5 و طول 11آنگستروم برای مطالعه اثرات کپسوله کردن داروی ضد سرطان  FUDR استفاده‌شده و با استفاده از متد و مجموعه پایه M06-2X /6-31G* DFT- ساختار دارو، ساختار نانولوله و مخلوط نانو-دارو بهینه‌سازی شده است.
یافته‌ها: ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺳﺎﺧﺘﺎرﻫﺎی ﺑﻬﯿﻨﻪ ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫـﺎی ﻓﻀﺎیﯽ، اوربیتال‌های (HOMO-LUMO)، ﻧﻤﻮدار ﭼﮕﺎﻟﯽ ﺣﺎﻟﺖ (DOS)، اوربیتال‌های ﭘﯿﻮﻧـﺪی ﻃﺒﯿﻌـﯽNBO))، اندیس‌های واکنش‌پذیری، ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎی اﺗﻢ در ﻣﻮﻟﮑﻮل(AIM) و ﻧﻤﻮدارﻫﺎی ﭘﺘﺎﻧﺴﯿﻞ اﻟﮑﺘﺮواستاتیکی ﻣﻮﻟﮑﻮل MEP)) ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ و ﻧﺘﺎیﺞ موردبررسی ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج NBO و AIM، انرژی جذب و توابع ترمودینامیکی نشان می‌دهد فرایند جذب دارو توسط نانولوله مطلوب است، زیرا بسیاری از داروها حلالیت کمی در آب دارند و زمانی که در حضور یک بستر قطبی مانند نانولوله نیتریدبور قرار می‌گیرند از طریق پیوندهای هیدروژنی با آن بستر یک کمپلکس دارویی با حلالیت بالا ایجاد که حلالیت دارو را افزایش و از تجمع و سمیت دارو در بدن می‌کاهد. 
متن کامل [PDF 3725 kb]   (1188 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb