دوره 30، شماره 6 - ( شهریور 1398 )                   جلد 30 شماره 6 صفحات 427-421 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazarbaghi S, Mosarrezaii Aghdam A, Ahmadi Salmasi B, Memarzadeh S. COMPARISON OF THE EFFECT OF SODIUM VALPROATE AND LEVETIRACETAM ON THE PREVENTION OF MIGRAINE HEADACHES: A PROSPECTIVE STUDY. Studies in Medical Sciences 2019; 30 (6) :421-427
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4832-fa.html
نظرباغی سورنا، موسی الرضایی اقدم آرش، احمدی سلماسی بابک، معمارزاده سالار. مقایسه تأثیر لوتیراستام و والپروات سدیم در پیشگیری از سردردهای میگرنی: یک مطالعه آینده‌نگر. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1398; 30 (6) :421-427

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4832-fa.html


استادیار بیماری‌های مغز و اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)
چکیده:   (5102 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: درمان پیشگیرانه سردردهای میگرنی بعد از انجام بررسی‌های دقیق و کامل از تعداد و کیفیت سردردهای بیمار برای بهبود کیفیت زندگی بیمار و دوری از عوارض ناخوشایند آن انجام می‌شود. این مطالعه باهدف مقایسه اثربخشی دو داروی لوتیراستام و والپروات سدیم بر روی درمان پیشگیرانه سردردهای میگرنی انجام گرفت.
مواد و روش کار: در این مطالعه آینده‌نگر 35 بیمار مبتلا به سردرد میگرنی که شرایط درمان پیشگیرانه داشته‌اند و حداقل 12 هفته تحت درمان پیشگیرانه با والپروات سدیم با دوز 1000 میلی‌گرم روزانه بودند و به درمان پاسخ نداده بودند به‌صورت تصادفی انتخاب‌شده و وارد مطالعه شدند و داروی مصرفی آن‌ها به لوتیر استام با دوز 500 میلی‌گرم روزانه تغییر یافت. تمام بیماران بعد از 6 و 12 هفته، ازنظر تعداد، شدت، مدت و کیفیت سردردها ویزیت و اطلاعات حاصل در فرم‌های مربوطه ثبت شد. درنهایت تمامی اطلاعات به‌دست‌آمده وارد نرم‌افزار SPSS  شده و مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه 35 نفر شرکت کردند که 40 درصد مرد و 60 درصد  زن بودند و میانگین سنی بیماران 10.90±32.51 سال بود. در این مطالعه با توجه به نتایج آزمون repeat measure به این نتیجه رسیدیم که داروی لوتیراستام هم‌شدت و هم تعداد سردرد بیماران میگرنی را در بیمارانی که به والپروات سدیم مقاومت نشان داده‌اند، کاهش می‌دهد (P=0.001)
بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که داروی لوتیراستام در بیمارانی که به والپروات سدیم مقاومت نشان داده‌اند یا احتمال ایجاد عوارض بالقوه والپروات سدیم در بیماری بالا باشد، انتخاب مناسبی برای پیشگیری از سردردهای میگرنی باشد.
متن کامل [PDF 429 kb]   (5478 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: داخلی مغز و اعصاب

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb