دوره 30، شماره 6 - ( شهریور 1398 )                   جلد 30 شماره 6 صفحات 453-443 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Makhfian M, Pishgar E. INHIBITORY EFFECT OF STEVIA AND ROSA EXTRACTS AGAINST BACTERIAL QUORUM SENSING. Studies in Medical Sciences 2019; 30 (6) :443-453
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4737-fa.html
مخفیان میلاد، پیشگر الهام. تأثیر بازدارندگی عصاره‌های گیاهی استویا و گل سرخ بر مکانیسم باکتریایی Quorum Sensing. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1398; 30 (6) :443-453

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4737-fa.html


گروه بیماریشناسی گیاهی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، elhampishgar1504@gmail.com
چکیده:   (3402 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: کوئوروم سنسینگ مکانیسمی است که در تنظیم بیان بسیاری از ژن‌های حیاتی در باکتری‌ها دخالت دارد. هرگونه اختلال در سیستم مذکور منجر به مهار عفونت‌های باکتریایی خواهد شد. این مطالعه با هدف ارزیابی پتانسیل ضد حساسیت جمعیتی عصاره‌های گیاهی گل سرخ و استویا در مهار عفونت ایجادشده توسط سویه استافیلوکوکوس اورئوس انجام گردید.
مواد و روش‌ کار: 10 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از عفونت ایمپلنت دندانی جداسازی و شناسایی شدند. گونه‌های گیاهی از باغات استان فارس جمع‌آوری و عصاره گیری شدند. تأثیر عصاره گیاهان بر مکانیسم حساسیت جمعیتی با کمک سویه گزارشگر کروموباکتریوم ویولاسئوم CV026 و همچنین قدرت تولید بیوفیلم جدایه‌ها به روش میکروتیترپلیت ارزیابی گردید. ترکیبات موجود در عصاره‌های گیاهی گل سرخ و استویا توسط GC-MASS شناسایی گردید.
یافته‌ها: عصاره‌های گیاهی هردو بطور معنی‌داری (05/0> p) دارای خاصیت ضد حساسیت جمعیتی بوده به‌طوری‌که این خاصیت در گل سرخ )5/0 ±19(نسبت به استویا)5/0 ±17) بیشتر می‌باشد. هر دو عصاره دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد بیوفیلم نیز بودند. نتایج GC-MASS مشخص نمود که گل سرخ دارای ترکیباتی همچون Geraniol، β-Citronellol و Linalool و استویا دارای Furfural، Terpinen-4-ol، Linalool و α-Pinenem می‌باشد.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به ویژگی ضد حساسیت جمعیتی عصاره‌های گل سرخ و استویا، می‌توان با شناسایی و ارزیابی دقیق‌تر ترکیبات مؤثر این عصاره‌ها در راستای پیشگیری و درمان عفونت‌هایی با منشاء باکتریایی استفاده نمود.
 
متن کامل [PDF 754 kb]   (1846 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb