دوره 30، شماره 1 - ( فروردین 1398 )                   جلد 30 شماره 1 صفحات 85-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Feizipour S, Yazdani F, Barati A. THE EFFECT OF AN ENDURANCE SWIMMING SESSION ON CLARA CELL PROTEIN AND CRP CONCENTRATIONS IN ELITE AND RECREATIONAL ENDURANCE MALE SWIMMERS. Studies in Medical Sciences 2019; 30 (1) :78-85
فیضی پور سیدعلا، یزدانی فرامرز، براتی امیرحسین. تأثیر یک جلسه شنای استقامتی بر غلظت پروتئین سلول کلارا و CRP در مردان شناگر استقامتی نخبه و تفریحی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1398; 30 (1) :78-85

کارشناس ارشد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، alafeizipour62@gmail.com
پیش‌زمینه و هدف: وجود سلول‌های اپی‌تلیال در خون از علائم آسیب سلولی است. پروتئین‌های سلول کلارا از سلول‌های اپی‌تلیال ریه‌ها و دستگاه تنفسی است، همچنین، وجود سایتوکاینی مانند CRP نشانه التهاب است. هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر یک جلسه فعالیت استقامتی شنا بر غلظت سرمی پروتئین سلول کلارا و CRP در مردان شناگر نخبه و تفریحی بود.
مواد و روش کار: تحقیق حاضر از نوع تحقیقات نیمه تجربی و با دو مرحله پیش‌آزمون و پس‌آزمون بود. نمونه آماری تحقیق را 20 نفر از شناگران مرد (نخبه=10 نفر، تفریحی سالم=10 نفر، سن 15/2±41/21 سال، شاخص توده بدن 24/03±0/21 کیلوگرم بر مترمربع، قد 04/4±174، وزن 12/5±7/63 کیلوگرم، چربی 35/1±41/9 درصد) تشکیل می‌دادند. پروتئین‌های سلول کلارا و CRP بعد از یک جلسه فعالیت استقامتی با شدت 75-70 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی به مدت 20 دقیقه اندازه‌گیری شد. داده‌ها با آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار گرفت (05/0=P).
یافته‌ها: بررسی‌های آماری نشان داد غلظت سرمی سلول کلارا بعد از تمرینی در هردو گروه شناگران نخبه و تفریحی افزایش معنی‌داری داشت (001/0=P). همچنین، پروتئین CRP (003/0=P) نیز به‌طور معنی‌دار افزایش داشت. نتایج حاصل از مقایسه میانگین مقدار پس‌آزمون سلول کلارا و CRP گروه‌های نخبه و تفریحی بیانگر آن بود که این تفاوت میانگین هم در میزان پروتئین سلول کلارا (001/0=P) و هم CRP (002/0=P) معنی‌دار بود.
بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که یک جلسه فعالیت استقامتی شنا باعث افزایش حاد مقادیر سرمی پروتئین سلول کلارا و CRP در شناگران نخبه و تفریحی می‌شود اگرچه سابقه مدنظر نبود.

نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی