دوره 30، شماره 4 - ( تیر 1398 )                   جلد 30 شماره 4 صفحات 299-290 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

babaei bonab S, Tofighi A, Tolouei azar J. The effect of 12 weeks of Aqua training on RBP4, insulin resistance, and liver enzymes in women with type 2 diabetes. Studies in Medical Sciences 2019; 30 (4) :290-299
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4656-fa.html
بابایی بناب سولماز، توفیقی اصغر، طلوعی آذر جواد. تاثیر 12 هفته تمرین در آب بر مقادیر RBP4، مقاومت انسولینی و تغییرات آنزیم‌های کبدی زنان مبتلا به دیابت نوع 2. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1398; 30 (4) :290-299

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4656-fa.html


استادیار گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران (نویسنده مسئول) ، s.babaei@maragheh.ac.ir
چکیده:   (3941 مشاهده)
چکیده
مقدمه: ریتونول متصل به پروتئین 4  (RBP4) به عنوان یک آدیپوکاین در تنظیم عملکرد انسولین و متابولیسم گلوکز شرکت دارد. سطح سرمی RBP4 به عنوان یکی از عوامل موثر در بروز اختلال در تحمل گلوکز و پیامد آن در دیابت مشخص شده است. مطالعات نشان داده است که تمرینات ورزشی سبب بهبود عوامل سندرم متابولیک و بیماری­های کبدی می­شود. اما هنوز آثار تمرین در آب بر فاکتورهای کبدی در بیماران دیابتی ناشناخته است. لذا، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین در آب بر مقادیر RBP4، مقاومت انسولینی و تغییرات آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) کبدی زنان مبتلا به دیابت نوع 2 می­باشد.
مواد وروش ها: 44 نفر از بین زنان مبتلا به دیابت نوع 2 با دامنه سنی 55 تا 60 سال، به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب و به دو گروه کنترل و تمرین تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 12 هفته (سه جلسه در هفته، هر جلسه 60 دقیقه) تمرینات در آب را با شدت 75-60 درصد ضربان قلب بیشینه انجام دادند. برای تجزیه و تحلیل متغییرهای پژوهش از آزمون آماری t وابسته و مستقل  در سطح معنی­داری (p<0/05)  استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج آزمون آماری نشان داد 12 هفته تمرین در آب به طور معنی داری مقادیر RBP4، مقاومت انسولینی و آنزیم­های AST و ALT را کاهش داد و همچنین پروفایل لیپیدی را بهبود بخشید. نتایج آزمون t مستقل نشان داد که بین مقادیر RBP4، مقاومت انسولینی، آنزیم های کبدی و همچنین پروفایل لیپیدی بین گروه شاهد و تمرینی تفاوت معنی­داری وجود دارد. (p<0/05)
 نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر تمرین در آب سبب کاهش RBP4 شده که این کاهش با بهبود مقاومت به انسولین  همراه است و با تغییرات آنزیم های کبدی و متابولیکی، اثر شبه انسولینی روی زنان دیابتی دارد.

 
متن کامل [PDF 216 kb]   (1274 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb