dalili F, Vardast M R, Ranjkeshzadeh N. SYNTHESIS OF MOLECULARLY IMPRINTED POLYMER FOR DETERMINATION OF DILTIAZEM BY EXPERIMENTAL METHOD. Studies in Medical Sciences 2019; 30 (6) :454-461
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4645-fa.html
استادیار، شیمی تجزیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دانشکده داروسازی، گروه شیمی دارویی، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، mrvardast@gmail.com
چکیده: (3098 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: در این مطالعه از روش قالبگیری مولکولی برای اندازهگیری داروی دیلتیازم موردبررسی قرار گرفت. با توجه به ساختار و گروه عاملی دارو، متاکریلیک اسید بهعنوان مونومر عاملی برای دیلتیازم انتخاب شد. و از اتیلن گلیکول دی متاکریلات و آزوبیس ایزوبوتیرونیتریل هرکدام به ترتیب بهعنوان اتصالدهنده عرضی و آغازگر پلیمریزاسیون استفاده شدند. و حلال پروژن مورد استفاده هم، کلروفرم بود. بهمنظور بررسی ظرفیت جذب پلیمر از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا استفاده گردید که دارای ظرفیت جذب 50/9 میلیگرم دیلتیازم به ازای یک گرم پلیمر بود، که امکان اندازهگیری و آنالیز این دارو را در مایعات بیولوژیک و جداسازی آن از پسابهای مختلف را فراهم میآورد.
مواد و روش کار: متاکریلیک اسید (MAA)، اتیلن گلیکول دی متاکریلیک اسید (EGDMA) و آزوبیس ایزو بوتیرو نیتریل (AIBN) از شرکت سیگما آلدریچ و دیلتیازم از شرکت سبحان دارو تهیه گردید. و نمونههای سرم هم از آزمایشگاه تشخیص طبی در ارومیه تهیه گردیده است. برای اندازهگیری غلظت دارو به روش تجربی در نمونههای موجود از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با دتکتور UV استفاده شده است.
یافتهها: نتایج حاصل نشاندهنده ظرفیت جذب خوب این دارو توسط پلیمر سنتزی بوده و نتایج تکرارپذیر و استفاده مجدد از این پلیمر را برای دارو نشان میدهد، بهنحویکه امکان 6-5 بار استفاده از این پلیمر را نشان میدهد و ظرفیت 50/9 میلیگرم دارو در هر گرم پلیمر را دارد.
بحث و نتیجهگیری: پلیمر قالب مولکولی میتواند بهعنوان جاذب مناسبی برای جذب و اندازهگیری دیلتیازم با توجه به ساختار دارو بهخوبی عمل نماید. لذا از متاکریلیک اسید بهعنوان منومر پلیمریزاسیون استفاده شده و نتایج خوبی برای جذب این دارو نشان داده است.